A treia reducere salarială la Poli

marți, 04 ianuarie 2022, 02:43
2 MIN
 A treia reducere salarială la Poli

.Cristi Puşcaş a urmat exemplul dat de antrenorul Costel Enache.

Politehnica Iaşi a mai făcut o economie. De la 1 ianuarie, salariul fotbalistului Cristian Puşcaş a scăzut cu 500 de euro net lunar, jucătorul acceptând propunerea de reducere a retribuţiei făcută de club. Astfel, Puşcaş va încasa până în vară, când îi expiră contractul cu Iaşul, o leafă netă de 2 500 de euro. La aceşti bani se adaugă 200 de euro pentru chiria unei locuinţe şi diferite bonusuri bazate pe rezultatele sportive, clubul plătind şi taxele aferente.

Puşcaş devine astfel al treilea component al vestiarului Politehnicii care acceptă să i se taie salariul în perioada de vacanţă, după rezultatele modeste înregistrate în sezonul de toamnă. Poli iernează pe locul XII al Ligii a II-a, cu un singur punct deasupra barajului de retrogradare în Liga a III-a. Primul cu leafa micşorată a fost antrenorul Costel Enache, care a cerut capilor clubului să i se reducă retribuţia de la 3 500 de euro la 3 000 euro net. Exemplul tehnicianului a fost urmat apoi de jucătorul Alexandru Mărieş, care a renunţat la 300 de euro din cei 1 300 pe care-i încasa lunar ca salariu.

Zilele acestea, Politehnica aşteaptă răspunsuri de la alţi doi fotbalişti în ceea ce priveşte tăieri de retribuţii, Alexandru Stan şi Marian Stoenac. Doar din salariu, Stan primeşte 3 500 de euro net, iar Stoenac – 3 000 de euro. Poli le-a cerut amândurora să încaseze în sezonul de primăvară câte 2 500 de euro ca leafă.

Altfel, clubul ieşean a modificat data revenirii la antrenamente, reunirea fiind prevăzută a avea loc pe 12 ianuarie, în loc de 10. Primul meci oficial al anului va avea loc în jurul datei de 26 februarie, acasă, cu FC Braşov.

Comentarii