De Business

Punem punctul pe știi

A7: Indicatorii tehnico-economici pentru tronsonul Buzău – Focșani, aprobați în Guvern

joi, 27 ianuarie 2022, 16:33
1 MIN
 A7: Indicatorii tehnico-economici pentru tronsonul Buzău – Focșani, aprobați în Guvern

Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru tronsonul din Autostrada „Moldovei” A7 de la Buzău la Focșani, practic o ultimă etapă înaintea licitației pentru execuția lucrărilor. Tronsonul adiacent din A7, de la Buzău la Ploiești (Dumbrava/A3) a fost scos la licitație încă din iunie anul trecut, dar CNAIR n-a reușit nici până acum să evalueze ofertele și să anunțe un câștigător.

Anunțul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă în debutul ședinței de Guvern.

 „Vorbim de o lungime de peste 82 de kilometri, 41 de poduri pasaje și viaducte, 6 noduri rutiere, parcări și 9 spații de servicii. Valoarea totală este de peste 7 miliarde de lei. Fondurile vor fi asigurate din fonduri externe nerambursabile, respectiv din PNRR, din bugetul Ministerului Transporturilor precum si din alte surse legal constituite”, a anunțat premierul.

Traseul Autostrăzii Buzău – Focșani începe din dreptul Municipiului Buzău (km 0+000 – km 45+460 sector aferent județului Buzău) și se termină în apropierea Municipiului Focșani (km 45+460 – km 82+440 sector aferent județului Vrancea).

Comentarii