Accident stupid, pentru care riscă închisoare: a agăţat la portieră haina amicului care tocmai coborâse

Oamenii legii au ţinut cont şi de faptul că şoferul a plecat de la locul accidentului.

luni, 08 noiembrie 2021, 02:50
2 MIN
 Accident stupid, pentru care riscă închisoare: a agăţat la portieră haina amicului care tocmai coborâse

Un tânăr şi-a riscat prosteşte libertatea după un accident stupid. În loc să rămână la faţa locului, a plecat, ceea ce i-ar fi putut aduce o condamnare de până la 7 ani de închisoare. A avut noroc, magistraţii Judecătoriei Răducăneni aplicându-i o pedeapsă cu suspendare.

Evenimentul rutier s-a petrecut în noaptea de 19/20 iulie 2019. Pe atunci în vârstă de 19 ani, Ionuţ Alupoaei se afla la volanul unui VW Caddy, pe DC 66 Şerbeşti – Ciorteşti – Răducăneni, avându-l ca pasager pe un adolescent, I.P., în vârstă de 15 ani. Ajuns la Răducăneni, Alupoaei a oprit maşina la domiciliul băiatului, iar acesta a coborât. Din neatenţie, acesta şi-a prins haina în portieră, la închiderea acesteia. Şoferul nu a observat acest lucru şi a demarat, trăgându-l la pământ pe I.P. Acesta a suferit o fractură costală, osul străpungându-i plămânul, şi mai multe contuzii şi excoriaţii, necesitând aproape trei săptămâni de îngrijiri medicale.

Deşi legea îi obligă pe şoferii implicaţi într-un accident cu victime să rămână la faţa locului, Alupoaei a plecat. Băiatul a ajuns însă la spitalul „Sf. Maria”, iar medicii au anunţat Poliţia. Tânărul şofer şi-a regretat fapta, încheind cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Judecătorii au luat în calcul şi faptul că Alupoaei se afla la primul conflict cu legea penală, aplicându-i o condamnare de 1 an şi 4 luni de închisoare pentru părăsirea locului accidentului, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

 

 

Comentarii