Aceeaşi madam Iulica, dar cu altă pălărie

joi, 10 octombrie 2019, 01:50
3 MIN
 Aceeaşi madam Iulica, dar cu altă pălărie

Că tot ne mai întrebau unii dacă mai ştim ceva de madama Iulica, sinatoarea liberală de Iaşi, pentru că nu mai e văzută pe nicăieri de ceva vreme, haideţi să vă spunem pe azi două vorbe mici şi despre matroana pălăriilor, cum îi mai zic unii dânsei.

În primul rând, da, nu a fost văzută prin public de multă vreme, iar la Iaşi cu atât mai puţin, marele ei biznis notarial fiind la caşcavalul mare şi gros din capitală. Dar trebuie să admitem că, odată cu apropierea campaniei, madama a mai apărut pe ici pe colo, de două ori dacă am numărat noi bine. Şi, pentru că e interesant, atenţie: fără pălărie!

Haideţi, însă, să vă spunem ce jocuri politice mai face madama, chiar dacă nu-i aicea, că e mult mai interesant. Cică, pe o filieră ce duce înspre tabăra lui Blaga din partid, ea e una din sforarele care trage curmeie, pentru ca “Peni” Mihăiţă, edilul şăf cel penibil, să fie primit în rândurile liberalilor.

Pe de altă parte, unele guri rele din celălalt colţ al sălii zic că madama, cu toţi banii şi influenţa ei în cercurile întunecate din partid, ar putea să nu mai prindă o tură pe listele parlamentare locale, motivul fiind, cum vă spuneam, taman lipsa de vizibilitate. Abureala pentru scoatere din joc va fi, zice-se, aia clasică: madam, stai puţin deoparte, că pentru tine avem loc în guvern. Ştiţi voi şmecheria…

Să râdem încă o tură cu “Peni” Hills de Bahlui!

Dacă tot veni vorba despre “Peni”, haideţi să vă mai spunem una mişto! Ieri, într-o gazetă de casă, auzim că toporaşii acestuia au publicat o făcătură numită sondaj de opinie, despre care evident că nu se spunea nici perioadă, nici eşantion, nici modalitate, nici nimic despre elementele cheie ale unei astfel de lucrări sociologice, şi în care, ţineţi-vă bine, Peni figura călare pe un cal alb şi înspumat, pe la vreo 38% din intenţiile de vot. Pe locul doi ar fi candidata useristă, la peste 21%, urmată, atenţiune-atenţiune, de reftorul fost menistru Todorel, la 16%, despre care toporaşii zic că ar fi auzit că unii vor să-i propună să candideze la anul la premărie. 

În fine, ca să râdem cu gura chiar până la urechi, ultimii pe listă cu voia toporaşilor ar fi madama cu Camelii de la partidoi – 12%, apoi candidatul liberal Bot Ia, la 11%. Miroase aicea a disperare mare, dacă s-a ajuns până la astfel de gugumănii. Altceva, însă, merită de spun în toată analiza asta sociologică, şi nu despre cifre cu despre Peni. Atenţie mare, măi băiete, căci, hai, poate lumea să te perceapă ca gugumănel nătăfleţ, se mai acceptă, sau drept corupt, că te mai iartă, poate chiar şi mai pămpălău din fire, că s-au mai văzut cazuri. Dar când încep oamenii să facă băşcălie angro de tine, ca să râdă, cum vedem că începe să se-ntâmple, atuncea, băi Peni băi, apăi chiar că te-ai dus pe copcă…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii