Hoţomanul din cartierele de lux a fost prins: e un personaj arhicunoscut

Acestea sunt vilele din Bucium jefuite cu șurubelnița. Cine sunt victimele lui Passaris

joi, 23 ianuarie 2020, 08:01
3 MIN
 Acestea sunt vilele din Bucium jefuite cu șurubelnița. Cine sunt victimele lui Passaris

Bărbatul, de loc din judeţul Iaşi, este cel care a furat şi seiful Oficiului Poștal Erbiceni. Are la activ infracţiuni înspăimântătoare, dar şi o evadare dintr-o închisoare din Serbia.

Un infractor care care a comis de-a lungul timpului infracţiuni grave pe bandă rulantă, şi care tot de atâtea ori a fost eliberat din închisoare de un sistem judiciar defectuos, iar când nu s-a putut atunci a evadat, a reuşit să bage iar spaima în locuitorii Iaşului. Poliţia ieşeană s-a chinuit aproape trei luni să îl prindă pe acest infractor, care se autointi­tulează „Passaris al României“ după ce acesta a jefuit opt vile în Bucium, imediat ce a ieşit din închisoare.

Constantin Cojocaru, care a fost arestat ieri, a reuşit să intre în casele oamenilor după ce a pândit dacă aceştia sunt acasă, şi a ales să intre în imobilele mai arătoase sau lipsite de camere de supraveghere.

Prima victimă: o pianistă

Eliberat din puşcărie în luna septembrie după ce a jefuit sediul poştal din Erbiceni, Cojocaru a străbătut la propriu, pe jos, uliţele încurcate ale Vişanilor înarmat doar cu o şurubelniţă.

Pe data de 10 decembrie, Cojocaru a ales să jefuiască o casă din Vişani, la aproximativ 3 – 4 kilometri de strada principală: casa de la numărul 77, aflată pe strada Fermei. Aici locuieşte o femeie de profesie pianist, care atunci când a ajuns acasă a avut un şoc la ve­derea dezastrului pe care l-a găsit. „Am ajuns acasă în jurul orei 22, era ceaţă deasă. Am găsit casa răscolită, dulapurile de haine erau deschise, parcă pentru a fotografia ceva. Buzunarele hainelor erau cotrobăite, o casetă de bijuterii era pe jos. Nu ţin bani în casă, însă mi-a furat bijuteriile uzuale, pe care le folosesc. Din aur, de argint, în valoare de aproximativ 10.000 de euro. El s-a grăbit, deoarece a răscolit tot, probabil voia bani. A intrat în casă după ce a forţat o fereastră de termopan, cu o şurubelniţă. Poliţiştii nu au găsit amprente, ci doar urme de textile, semn că hoţul a purtat mănuşi“, ne-a spus femeia.

Cel mai probabil, până să ajungă la casa femeii, Cojocaru a rămas impresionat de o altă vilă pe lângă care a trecut, aflată în apropierea şoselei Bucium, situată tot pe strada Fermei. Casa are un gard impunător şi un aspect care atrage ca un magnet privirile. Cojocaru a ales că intre în ea pe 9 ianuarie. Acesta a observat că proprietarul are în curte un câine uriaş, şi a preferat să sară gardul pe undeva prin spate. A ales să intre în casă pe un balcon şi a încercat să forţeze uşa, însă clanţa s-a rupt. A scos şurubelniţa şi a reuşit să intre în casă pe un geam de la bucătărie. În această casă, hoţul nu s-a mai grăbit şi a lăsat totut curat.

Păgubitul era blocat în trafic

Unul dintre proprietarii care locuiesc aici este arhitect şi profesor la USAMV. Acesta spune că şi-a dat seama abia a doua zi că îi lipsesc bijuteriile.

„Hoţul a intrat în casă între orele 16 şi 17. Eu eram în oraş, cel mai probabil stăteam în traficul infernal de la acea oră. Nu a deranjat nimic prin casă, mi-am dat seama a doua zi că lipsesc anumite lucruri. Mi-a luat bijuterii de 10.000 de euro, bani nu ţin în casă. Hoţul a fost obervat pe o cameră de supraveghere de la un vecin“, ne-a spus proprietarul casei. Cojocaru a ales alte două „ţinte“ la o depărtare de mai mulţi kilometri, pe strada Mihail Cornea. A ales două case asemă­nătoare pe care le-a spart în aceeaşi seară. Poliţiştii au precizat că valoarea prejudiciului se ridică la peste 120.000 de lei, şi urmează să se stabilească cum vor fi despăgubiţi proprietarii jefuiţi.

 

 

Comentarii