COMUNICAT DE PRESĂ

Acțiune de ecologizare pe cursurile de apă Nicolina și Bahlui, joi, 21 martie

miercuri, 20 martie 2019, 13:00
1 MIN
 Acțiune de ecologizare pe cursurile de apă Nicolina și Bahlui, joi, 21 martie

Joi, 21 martie, de la ora 10.00, cei de la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad împreună cu reprezentanții Asociației Studenților și Absolvenților de la Facultatea de Hidrotehnică și Geodezie din cadrul Univesității Tehnice“Gheorghe Asachi” din Iași și cu reprezentanții Consiliul Județean Iași, vor organiza o actiune de ecologizare a cursurilor de apă Nicolina și Bahlui începând de la Pod Piață CUG.

Ziua Mondială a Apei este sărbătorită de 26 de ani la data de 22 martie şi vizează concentrarea atenției asupra importanței apei. În anul 1992, Organizaţia Naţiunile Unite asupra Mediului Înconjurător de la Rio de Janeiro a decis prin rezoluţia 47/193, ca toate ţările să dedice în fiecare an, o zi în care oamenii să conştientizeze că apa este una din resursele indispensabile vieţii.

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad prin Sistemele de Gospodărire a Apelor Botoșani, Iași, Vaslui și Galați organizeaza în aceste zile evenimente în școli și acțiuni de ecologizare pentru a marca Ziua Mondială a Apei.

Comentarii