Activitate de promovare a meseriilor în rândul elevilor ieşeni

miercuri, 09 martie 2022, 22:26
1 MIN
 Activitate de promovare a meseriilor în rândul elevilor ieşeni

Poimâine, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” va avea loc o sesiune de comunicări adresate elevilor de clasa a VIII-a, urmată de sesiuni de lucru pe domenii de activitate, evenimentele având drept scop promovarea meseriilor în rândul viitorilor absolvenţi de gimnaziu. Evenimentele, care vor începe de la ora 11, au loc cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a Meseriilor, zi serbată în fiecare an pe 11 martie.

„Ca în fiecare an, în perioada 11 februarie – 11 martie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, în parteneriat cu CJRAE, cu unităţile de învăţământ profesional şi tehnic din judeţ şi cu operatorii economici, a realizat evenimente educaţionale pentru promovarea meseriilor, a învăţământului profesional, precum şi a învăţământului dual”, au transmis reprezentanţii ISJ Iaşi.

Sesiunea de comunicări adresată elevilor este realizată sub coordonarea inspectorului şcolar general prof. Luciana Antoci, la eveniment urmând să participe reprezentanţi ai operatorilor economici şi ai autorităţilor locale, absolvenţi ai învăţământului profesional, directori, cadre didactice şi elevi din unităţile de învăţământ profesional şi tehnic ieşean.

Domeniile de activitate parcurse în cadrul atelierelor sunt mecanica şi electromecanica, construcţiile, comerţul şi turismul, dar şi agricultura şi industria alimentară sau electronica şi automatizările. Elevii pot participa la activităţi şi în mediul online.

Comentarii