Adam Yates își arată colții

joi, 25 martie 2021, 02:43
2 MIN
 Adam Yates își arată colții

Britanicui a câştigat etapa a III-a din Turul Cataloniei şi s-a instalat în fruntea clasamentului general

 

Ciclistul britanic Adam Yates (INEOS Grenadiers) a câştigat ieri, în solitar, etapa a III-a a Turului Cataloniei, desfăşurată pe distanţa de 203,5 km, între Castelldefels şi Vallter, şi a preluat şefia clasamentului general.Yates a fost urmat de columbianul Esteban Chavez (Team BikeExchange, +13) şi de spaniolul Alejandro Valverde (Movistar Team, +19).

 

Startul a fost uşor, astfel că evadările puteau fi controlate cu uşurinţă. Atacanţii zilei au avut şi peste 11 minute avans, la un moment dat, dar plutonul şi-a făcut temele perfect şi în niciun moment nu s-a pus problema că evadarea va avea succes Lungimea şi dificultatea căţărării de final (cu punct de sosire la peste 2100 metri) a generat focuri de artificii încă de la început, însă lucrurile nu au fost atât de spectaculoase.Primul om de clasament general care a încercat ceva a fost Simon Yates, cu 8.6 kilometri înainte de final. Richard Carapaz i-a răspuns imediat, iar cei doi nu au reuşit să ia un avans prea mare. Cu 7,6 kilometri înainte de finiş, spaniolul Alejandro Valverde (Movistar) a atacat, urmat după un kilometru de RichardCarapaz (cu Nairo Quintana în „cârcă”).

Mutarea decisivă a avut loc cu 5 kilometri înainte de final, atunci când Adam Yates a atacat la rândul său din grupul lui Joao Almeida (liderul de după contratimpul de ieri). Doar Sepp Kuss a putut să răspundă la ritmul rutierului Ineos, cei doi făcând în scurt timp joncţiunea cu Valverde. Dar nu a fost o bătălie în trei pentru victorie, Yates accelerând pentru ultima oară, decisiv, cu 1,8 kilometri înainte de final.

În ceea ce îl priveşte pe Adam Yates, acesta începe să arate la Ineos ca un viitor câştigător de Mare Tur. După ce a impresionat la contratimp, ieri, britanicul a fost de neoprit şi pe o căţărare de categoria specială. Adam Yates e lider la general, cu 45 de secunde în faţa coechipierului Richie Porte, şi la 50 de secunde faţă de Almeida. Turul Cataluniei are mâine o altă etapă dură, cu final în căţărare. (Eurosport)

 

Comentarii