Afacere proastă tare: un an de închisoare pentru furtul unei tablete de la crâşmă

luni, 10 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 Afacere proastă tare: un an de închisoare pentru furtul unei tablete de la crâşmă

Un tânăr a ieşit dintr-un centru de plasament cu „şcoala vieţii” gata făcută. În locul unui membru normal al societăţii, el a devenit un infractor colecţionar de condamnări. Ultima a fost primită vineri.

La sfârşitul lui septembrie anul trecut, Constantin Ţurcanu a mers la Târgu Frumos, pentru a se întâlni cu foştii săi prieteni din Centrul de Servicii Sociale local, unde fusese internat ca minor. Seara târziu, a plecat spre centrul oraşului, pentru a ajunge în zona numită „mahala”. Trecând pe lângă un restaurant, Ţurcanu s-a hotărât să fure ceva. A sărit gardul, a intrat în bar, începând să răscolească după bani. Nu a găsit, dar nu a plecat totuşi cu mâna goală. A sustras o tabletă, pe care a şi vândut-o imediat. Hoţul a fost identificat în baza imaginilor surprinse de camerele video ale restaurantului. Şi-a recunoscut imediat fapta, dar tableta furată nu a mai putut fi recuperată.

Trimis în judecată pentru furt calificat, Ţurcanu a fost citat la noul său domiciliu, Penitenciarul din Copou. Era deja arestat în altă cauză. Pe rolul instanţelor ieşene se mai află două dosare ale acestuia, unul în care este judecat pentru comiterea a trei furturi, în celălalt tânărul fiind inculpat pentru lovire sau alte violenţe. Pentru furtul de la Târgu Frumos, Ţurcanu a fost condamnat la un an de închisoare, în regim de detenţie. La această pedeapsă se vor adăuga celelalte două, dacă se va ajunge la condamnarea definitivă.

Comentarii