Al doilea pod peste Bahlui dat în folosinţă în ultimii 30 de ani. Puteți circula pe Cicoarei

marți, 24 decembrie 2019, 02:58
2 MIN
 Al doilea pod peste Bahlui dat în folosinţă în ultimii 30 de ani. Puteți circula pe Cicoarei

Lung de 60 de metri, el face legătura între zona Cicoarei şi cartierul Alexandru cel Bun.

Primul pod rutier construit de Primărie peste Bahlui în zona Alexandru-Dacia a fost deschis ieri circulaţiei. „El va deservi întreaga zonă Galata şi sperăm că şi comuna Miroslava, ca să nu mai aglomereze Podu Roş şi podul Cerna. Strada Sofia Nădejde se va moderniza anul viitor. Odată cu această investiţie, cu siguranţă toată zona se va schimba“, a declarat, ieri, primarul Mihai Chirica. El a făcut referire la proiectul supralărgirii stradelei Sofia Nădejde la patru benzi. Cât priveşte celelalte două poduri prevăzute tot pentru zona cartierelor Alexandru cel Bun şi Dacia, edilul a precizat că „le vom face pe măsură ce apare zona de interes, studiile fiind făcute în momentul de faţă“. Unul ar urma să fie amplasat în prelungirea bulevardului Dacia, iar celălalt, între străzile Sarmisegetuza (dinspre zona Zimbru) şi prof. Alexandru Bărbat.
 
Podul deschis ieri oficial este construit din beton armat şi are o lungime de 60 de metri. Partea carosabilă cuprinde patru benzi de 3,70 metri fiecare şi este mărginită de trotuare cu lăţimea de 1,50 metri. Podul leagă strada Sarmisegetuza (malul stâng al Bahluiului) din Alexandru cel Bun şi stradela Sofia Nădejde din Cicoarei, în zona Ştrandului Municipal şi a Spitalului Arcadia. 
 
Ultimul mare pod construit peste Bahlui a fost construit la începutul anilor ’90. Dat în folosinţă în 1997, el a fost legat abia în 2015 de strada Palat. Accesul este dinspre această stradă spre podul cu şase benzi şi spre Splai Bahlui Mal Stâng.

Comentarii