Al treilea contract de lucrări semnat în megaproiectul ApaVital

sâmbătă, 19 martie 2022, 02:50
2 MIN
 Al treilea contract de lucrări semnat în megaproiectul ApaVital

A fost adjudecat un lot din cel mai mare pachet scos la licitaţie până acum

Contractul pentru Lotul 1 de lucrări, parte din contractul de execuţie IS CL-02 – Extinderea sistemului de apă şi canalizare în Zona Metropolitană a municipiului Iaşi – zona Sud, a fost semnat ieri de ApaVital SA cu Conest SA. Este cel mai mare pachet de lucrări dintre cele scoase la licitaţie în cadrul "Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Iaşi, în perioada 2014-2020", derulat de ApaVital cu finanţare prin POI .

Contractul de lucrări IS-CL-02 are ca scop extinderea sistemului de apă şi de canalizare în partea de sud a Zonei Metropolitane a municipiului Iaşi, şi anume în localităţile Iaşi, Ciurea, Bârnova, Miroslava şi Tomeşti. Lucrările sunt împărţite în trei loturi, pentru care concurează cinci ofertanţi. În procedura cu o valoare totală estimată de 184,77 milioane de lei au fost înscrise cinci oferte, pentru unul, două sau pentru toate cele trei loturi.

Contractul semnat ieri, atribuit pentru 78,2 milioane de lei, se referă la construirea conductei de aducţiune apă potabilă Chiriţa-Hlincea-Lunca Cetăţuii-Ciurea-Piciorul Lupului şi a conductei de refulare apă uzată Dumbrava-Lunca Cetăţuii. De asemenea, se va extinde reţeaua de alimentare cu apă şi reţeaua de canalizare din localităţile Bârnova, Cercu, Păun, Todirel, Vişan, Pietrărie (UAT Bârnova), precum şi reţeaua de alimentare cu apă şi reţeaua de canalizare din localităţile Hlincea, Ciurea, Piciorul Lupului, Dumbrava şi Lunca Cetăţuii (UAT Ciurea).

Durata de execuţie este de 25 de luni, la care se adaugă perioada de notificare a defecte-lor/perioada de garanţie, 60 luni.

Până acum, au mai fost atribuite contractele pentru unul din cele două loturi ale axei 8 Voineşti-Gârbeşti (Daroconstruct, 27,8 milioane de lei) şi pentru axa 9 Podu Iloaiei – Tg. Frumos (Casrep, 46,2 milioane de lei). 

Comentarii