Alegeri în SUA: Avantaj pentru republicani la Cameră şi o cursă foarte strânsă la Senat

miercuri, 09 noiembrie 2022, 10:12
1 MIN
 Alegeri în SUA: Avantaj pentru republicani la Cameră şi o cursă foarte strânsă la Senat

Controlul Congresului din SUA nu este încă decis după alegerile intermediare din Statele Unite, multe dintre cele mai disputate curse fiind fără câştigător declarat, şi nu este încă clar dacă republicanii vor reuşi să spargă controlul fragil al democraţilor asupra puterii. 

Într-o victorie crucială pentru partidul preşedintelui Joe Biden, democratul John Fetterman a obţinut un loc în Senatul ce era al republicanilor, învingându-l în Pennsylvania pe celebrul medic Mehmet Oz şi sporind şansele partidului său de a controla în continuare camera superioară a sistemului parlamentar american Starea de spirit la Casa Albă s-a îmbunătăţit pe măsură ce noaptea trecea, consilieri altădată nervoşi lăsând să se vadă zâmbete pe faţa lor şi spunând că primele rezultate au fost mai bune decât se aşteptau.

În Camera Reprezentanţilor, republicanii au rămas favoriţi pentru a obţine o majoritate care le-ar permite să blocheze agenda legislativă a lui Biden. La începutul zilei de miercuri, partidul preluase deja şase locuri ale deţinute anterior de democraţi în Camera Reprezentanţilor, cu unul mai mult decât minimul de care au nevoie pentru a prelua conducerea Camerei.

Cititi mai multe detalii pe hotnews.ro

 

 

Comentarii