Alegeri: Radu Botez rămâne şeful ALDE la nivel de municipiu

luni, 11 iunie 2018, 01:50
2 MIN
 Alegeri: Radu Botez rămâne şeful ALDE la nivel de municipiu

Organizaţia municipală a ALDE Iaşi a avut, în week-end, prima sesiune de alegeri de la înfiinţarea filialei. La conferinţa partidului au participat în jur de 250 de persoane, iar şeful organizaţiei a fost ales viceprimarul Radu Botez, cu un singur vot „împotrivă“. Botez a fost singurul candidat.

„Până acum a fost o conducere interimară, este prima conferinţă de alegeri. Echipa de conducere este complet schimbată“, a spus Radu Botez. Potrivit acestuia, în biroul politic din fruntea filialei au fost aleşi de la profesori universitari şi medici până la tineri ce lucrează în domeniul IT.

La finalul conferinţei, Botez s-a declarat în favoarea introducerii scrutinului în două tururi la alegerile locale din 2020.

„Eu sunt convins că este necesară o alegere în două tururi, asta nu înseamnă că acest lucru poate să fie 100% şi dorinţa partidului. Convingerea mea este cât se poate de clară că actualele alegeri parlamentare au o lipsă majoră prin această alegere numai pe liste“, a menţionat Botez.

Despre alianţa cu PSD, viceprimarul Iaşului a precizat că, până la sfârşitul acestui an, „lucrurile se vor decanta în aşa fel încât să existe o claritate în ceea ce priveşte modul de abordare a parteneriatului“. Membrii ALDE se vor reuni din nou, sâmbătă, pentru o nouă sesiune de alegeri, de data aceasta la nivelul organizaţiei judeţene. La eveniment este aşteptat să participe şi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

La acest moment, organizaţia judeţeană este condusă de deputatul Varujan Vosganian şi, cel mai probabil, el va rămâne în fruntea fi-lialei pentru încă patru ani. Liderii ALDE Iaşi au anunţat un număr de peste 700 de participanţi la conferinţa teritorială de alegeri ce va avea loc la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“.

Inclusiv viitoare sesiune de alegeri va fi o premieră pentru filială în condiţiile în care, în ultimii ani, organizaţia judeţeană a trecut, succesiv, prin mai multe formule interimare. ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor) a fost înfiinţată în 2015, în urma fuziunii dintre Partidul Liberal Reformator (PLR) şi Partidul Conservator (PC).

Comentarii