Aleşii judeţului merg azi la bibliotecă

miercuri, 22 decembrie 2021, 02:49
2 MIN
 Aleşii judeţului merg azi la bibliotecă

Nu este vorba de vreo documentare sau de împrumutat cărţi: şedinţa de plen a Consiliului Judeţean se ţine de data asta în Palatul Fundaţiei Universitare „Regele Ferdinand I”, adică la Biblioteca „Mihai Eminescu”.

Cu 44 de proiecte înscrise pe ordinea de zi, consilierii judeţeni se reunesc astăzi la Biblioteca Centrală Universitară în ultima şedinţă ordinară din acest an.

După ce vor stabili taxele şi tarifele ce ţin de administraţia judeţului, aleşii se vor pronunţa asupra mai multor proiecte de investiţii la Aeroport, dar şi în privinţa Scrisorii de aşteptări – documentul pe baza căruia se va organiza concursul de selecţie a membrilor viitorului Consiliu de Administraţie al aerogării. Amintim că actualul CA este „în prelungiri”, după ce mandatul a expirat în urmă cu aproape trei luni.

Lista proiectelor de hotărâre continuă cu tariful practicat de Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” şi cu taxele de participare la cursurile Şcolii Populare de Arte.

Drumurile judeţene sunt vizate de trei proiecte, între care acordul cadru pe patru ani pentru deszăpezire şi trecerea unui drum comunal din comuna Aroneanu în rândul DJ-urilor pentru modernizare.

Un alt proiect se referă la înfiinţarea unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară care să gestioneze aplicaţiile pentru obţinerea de fonduri europene necesare construirii sau modernizării unor segmente de drum, precum bretelele A8-Leţcani Vest-Centura Iaşi sau A8-Iaşi-Schitu Duca (Centura Est) şi mai departe modernizarea DN 24 spre Vaslui.

Aleşii vor aloca apoi 114 mii de lei pentru amplasarea a 20 de staţii de reîncărcare a autovehiculelor cu propulsie electrică, toate amplasate în parcările instituţiilor din subordine, inclusiv la Casa Pătrată.

În materie de investiţii în domeniul sanitar, va fi prevăzută suma de 12,6 milioane de lei în bugetul de anul viitor pentru lucrările de extindere şi dotare a Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii. De asemenea, 16,4 milioane de lei vor fi cheltuiţi pentru centrele de vaccinare ale CJ.

Tot astăzi, va fi aprobată trecerea înapoi în domeniul public al comunei Ciurea al terenului în suprafaţă de 3,5 hectare pe care a fost amenajat Parcul Memorial Ciurea 1917, cu o valoare de inventar a dotărilor şi amenajărilor făcute de 458 de mii de lei. 

Comentarii