ALTOrchestra: O trupă de rock alternativ cântă împreună cu o orchestră simfonică

luni, 19 noiembrie 2018, 03:00
2 MIN
 ALTOrchestra: O trupă de rock alternativ cântă împreună cu o orchestră simfonică

Formaţia Grimus va cânta marți, pe 20 noiembrie, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, alături de o orchestră simfonică. Concertul face parte din proiectul ALTOrchestra 100, proiect în cadrul căruia 5 trupe de muzică alternativă, acompaniate de orchestre simfonice, unesc două stiluri muzicale diametral opuse.

Alături de Grimus, în cadrul ALTOrchestra mai susţin spectacole şi Zdob şi Zdub, Robin and the Backstabbers, byron şi The Mono Jacks. Cele cinci trupe susţin concerte în circuit în trei oraşe, Bucureşti, Iaşi şi Cluj, împreună cu orchestre simfonice create special pentru acest proiect.

Trupa Grimus continuă seria de concerte ALTOrchestra 100 care marchează 100 de ani de la Marea Unire prin unirea metaforică a două stiluri muzicale diametral opuse: rock alternativ şi muzică simfonică. După concertul de la Iaşi de pe 20 noiembrie, formaţia Grimus va concerta pe 21 noiembrie la Cinema Florin Piersic în Cluj şi pe 27 noiembrie pe Grand Cinema & More – Sala Epika, în Băneasa Shopping City din Bucureşti.

Cu mai bine de 12 ani de activitate, clujenii de la Grimus au devenit o trupă „fa­nion“ a mişcării alternative de la noi din ţară. Au lansat până acum patru albume de studio, cel mai recent – „Unmanageable Species“ – în primăvara acestui an, şi au avut concerte în deschiderea unor mari artişti internaţionali precum Queen, Red Hot Chili Peppers, Placebo, Kasabian, Moby.

Intrarea la toate evenimentele este liberă, pe bază de invitaţie, în limita locurilor disponibile. Invitaţiile se vor putea elibera prin intermediul platformei www.iabilet.ro. ALTorchestra 100 este un proiect finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Comentarii