Alungat din România de un primar, Doroftei a produs primul campion la box pentru Canada

marți, 10 ianuarie 2023, 13:00
1 MIN
 Alungat din România de un primar, Doroftei a produs primul campion la box pentru Canada

Marele campion la box Leonard Doroftei s-a mutat în Canada în urmă cu mai mulți ani după ce primăria orașului Ploiești nu i-a mai prelungit concesiunea pentru un spațiu unde avea un pub. Acum, antrenează campioni în altă țară.

Stabilit de 3 ani în Canada, Leonard Doroftei, fostul deținător al centuri mondiale WBA la profesioniști, a început să antreneze, iar recent, Maurice Moussa, un elev de-al său, a cucerit titlul provinciei Quebec la categoria ușoară.

În urmă cu trei ani, Leonard Doroftei (52 de ani), fostul campion mondial WBA, a decis să se stabilească împreună cu familia în Canada, la Laval, o suburbie a Montrealului. Acolo unde și-a deschis o mică sală de antrenament, în garajul unui prieten, tot român, care deține o companie auto. Doroftei antrenează 60 de copii, potrivit gsp.ro

Cum a plecat Doroftei din România

În 2019, „Moșu” a fost nevoit să-și închidă pub-ul pe care îl avea în Ploiești, din cauza problemelor făcute de autoritățile locale.

Situat în centrul orașului, restaurantul avea clienți fideli și prin faima patronului. În 2017, Primăria Ploiești a decis să-i retragă autorizația de funcționare. Motivul: ar fi existat riscul seismic al clădirii în care se afla localul. Dar Doroftei a acuzat un complot și faptul că autoritățile locale voiau să îi ia spațiul comercial. Citeşte mai mult pe newsweek.ro.

 

Comentarii