Ambrosie, gata să capituleze

miercuri, 05 iunie 2019, 01:43
3 MIN
 Ambrosie, gata să capituleze

 

Preşedintele executiv al Politehnicii va demisiona dacă Primăria nu va sprijini clubul. Finanţarea echipei de fotbal rămâne neclară. Anton Heleşteanu a fost văzut ieri la Primărie, fostul arbitru FIFA fiind dorit director sportiv la gruparea ieşeană . Claudiu Niculescu este ţinta actuală numărul 1 ca antrenor, varianta Mihai Teja fiind şi ea agreată

 

Politehnica Iaşi încearcă să strângă rândurile după ce a ratat sezonul 2018-2019. Poli nu a atins niciun obiectiv sportiv (cupele europene, calificarea în play-off, câştigarea play-out-ului şi locul IX), deşi a avut un buget comparabil cu Gaz Metan Mediaş şi FC Botoşani, cluburile clasate pe primele locuri ale grupei a doua valorice, care, în plus, au şi produs jucători vandabili. În plus, Iaşul a ajuns într-un impas financiar major. La ora actuală, Politehnica are nevoie de circa 1,7 milioane euro pentru a începe viitorul sezon fără datorii!

Firesc, principala preocupare a capilor clubului este echilibrarea financiară. În condiţiile în care variantele de sprijin consistent de la un investitor s-au risipit, pe tapet a fost repusă susţinerea Politehnicii de către Primăria Iaşi. În acest sens, se poartă discuţii cu şefii Palatului Roznovanu, care nu au mai finanţat clubul de la sfârşitul lui 2017. În cazul în care municipalitatea nu va aloca fonduri pentru Poli, preşedintele executiv, Adrian Ambrosie, a anunţat că va renunţa la funcţie. Totul se va clarifica în această săptămână, când este aşteptat un răspuns ferm de la primarul Mihai Chirica pe tema fotbalului.

Dacă acesta va fi pozitiv, Politehnica ar putea avea doi angajaţi noi. “Până nu demult, clubul a avut un conducător care nu era preşedinte şi un preşedinte care era director sportiv. În ultima perioadă, Flavius Stoican a fost şi antrenor şi scouter şi director sportiv. Lucrurile trebuie să intre în normal. E nevoie de un director sportiv şi de un scouter, care să lucreze cu antrenorul şi preşedintele. Am câteva idei legate de postul de director sportiv şi câteva pentru scouter. Dacă vom avea siguranţa bugetului, rămâne ca aceste idei să fie aprobate de Consiliul Director şi puse în practică. Am şi alte idei legate de Centrul de Copii şi Juniori, de modernizarea clubului. Pentru acestea, e nevoie de finanţare. Dacă nu o obţin, predau cheile clubului” a declarat Ambrosie.

Pentru postul de director sportiv, principala ţintă este fostul arbitru FIFA, Anton Heleşteanu. Cel care a lucrat la Târgu Mureş, Botoşani şi Dinamo a fost văzut ieri la Primăria Iaşi împreună cu Ambrosie. Preşedintele nu a rostit însă niciun nume când a fost chestionat pe tema amintită, iar Heleşteanu nu a răspuns la telefon pentru a comenta informaţia.

Pentru postul de scouter vizaţi sunt basarabeanul Timofei Cîrlig, care a fost o perioadă scurtă director sportiv la Poli, în startul colaborării cu Fotbal Hebdo, acum doi ani, precum şi agentul clujean Sergiu Dan. Ultimul, care a transferat câţiva jucători la Iaşi în mandatul lui Stoican, fără ca vreunul să confirme, a lăsat de înţeles că poate să aducă fotbalişti spanioli şi sume de bani importante sub formă de sponsorizare.

În ceea ce priveşte antrenorii vizaţi de a prelua conducerea Politehnicii, lista, extrem de largă la început, s-a restrâns la două nume, Claudiu Niculescu şi Mihai Teja. Căutările continuă (Ovidiu MINEA)

 

Comentarii