Amenzi record în această lună. Au fost sancţionate în special firmele de alimentaţie publică

marți, 19 iunie 2018, 01:50
1 MIN
 Amenzi record în această lună. Au fost sancţionate în special firmele de alimentaţie publică

Inspectorii municipalităţii au aplicat amenzi record în prima jumătate a lunii iunie. Potrivit unui raport făcut public ieri de instituţie, în total au fost întocmite 36 de procese-verbale de contravenţie cu amenzi în sumă de 101.890 lei. De obicei, nivelul sancţiunilor este mult mai mic. De data aceasta, inspectorii Primăriei au depistat, în perioada 4 – 15 iunie, 25 de operatori economici în domeniul alimentaţiei publice care nu aveau autorizaţie de funcţionare, nu au respectat obiectul de activitate al firmei sau nu aveau viza autorizaţiei.

În total, amenzile în astfel de situaţii s-au ridicat la o sumă totală de peste 88.000 lei. Alte cinci amenzi au fost date pentru lipsa contractelor de folosinţă a domeniului publicului, iar trei sancţiuni au vizat situaţiile în care comercianţii şi-au expus mărfurile în afara spaţiilor de vânzare.

În acelaşi timp, trei procese-verbale de contravenţie au fost întocmite pentru nerespectarea somaţiei de salubrizare a unui teren, nepredarea unui amplasament la parametrii iniţiali ca urmare a unei intervenţii la reţeaua de apă şi nerefacerea carosabilului ca urmare a unei intervenţii la reţeaua de gaz. Nu în ultimul rând, inspectorii Primăriei au transmis 38 de somaţii către diverşi operatori economici, iar dacă aceştia nu vor îndrepta situaţiile (fapte precum cele menţionate mai sus), atunci riscă amenzi în viitorul apropiat. 

 

Comentarii