Amenzile pentru nepurtarea măştii, tot mai puţine

marți, 19 ianuarie 2021, 02:50
1 MIN
 Amenzile pentru nepurtarea măştii, tot mai puţine

Ieşenii au început să conştientizeze importanţa măştii de protecţie împotriva Covid 19. Duminică, din cele aproape 3.000 de persoane legitimate de către poliţişti, numai 55 au fost sancţionate pentru lipsa acesteia. 

„În data de 17 ianuarie, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare în zone aglomerate şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID 19. La activităţile desfăşurate au participat aproximativ 250 de politişti şi poliţişti locali şi au fost verificate 167 de societăţi comerciale şi 42 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 2.944 de persoane.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 55 de sancţiuni contravenţionale, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală (nepurtarea măştii de protecţie). De exemplu, a fost depistat un bărbat, de 45 ani, care nu a respectat măsurile de protecţie individuală, respectiv nu a purtat masca de protecţie pe raza comunei Cotnari. Acesta a fost sancţionat”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Comentarii