Angajat ca şofer deşi nu avea permis: a făcut zeci de curse în ţară, până a comis un accident grav

miercuri, 28 iulie 2021, 01:50
2 MIN
 Angajat ca şofer deşi nu avea permis: a făcut zeci de curse în ţară, până a comis un accident grav

Un ieşean a reuşit să se angajeze ca şofer chiar dacă nu avea permis. Timp de o lună, a făcut peste 50 de curse pentru firma la care lucra. De Crăciun, era să omoare o fată, pe care a acroşat-o, aruncând-o în şanţul drumului. Nici nu s-a obosit să se dea jos din maşină pentru a vedea în ce stare este victima. Judecătorii s-au arătat indignaţi de comportamentul lui Paul Cătălin Nanu, apreciind că fata ar fi putut şi să moară, nu neapărat din cauza rănilor, ci a frigului, fiind lăsată să zacă în şanţ. În primă instanţă, Nanu a fost condamnat cu executare.

Nanu s-a angajat la sfârşitul lunii noiembrie 2020 la o firmă din Miroslava, specializată în mobilier HORECA. La angajare, a depus copia unui permis de conducere românesc. În calitate de şofer, i s-a repartizat o autoutilitară cu care a făcut 54 de curse în judeţ, dar şi în ţară, ajungând până în Prahova. În paralel, conducea şi Volkswagen-ul Golf deţinut împreună cu iubita sa. În seara zilei de 26 decembrie, în jurul orei 17.30, M.F. se întorcea acasă pe jos, la Balciu, circulând cât mai aproape de marginea stângă a părţii carosabile.

La un moment dat, din faţă a apărut autoturismul condus de Nanu, care a acroşat-o cu oglinda, aruncând-o în şanţ. Maşina s-a oprit câteva secunde, fără a coborî însă nimeni. Apoi, Volkswagen-ul a demarat, plecând mai departe. A doua zi, şoferul s-a prezentat nonşalant la un service pentru a-şi repara maşina. Fata de 12 ani a suferit fracturi ale picioarelor, având nevoie de peste două luni de îngrijiri medicale. Nanu a fost oprit în trafic pe 5 ianuarie, prezentând poliţiştilor alt permis de conducere, de data aceasta elen. Avea să se constate că fusese falsificat, probabil prin scanarea unui document autentic şi prelucrarea unor elemente de conţinut ale imaginilor în format electronic, imprimarea pe un suport de material plastic şi aplicarea laminatelor cu hologramă. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, conducere fără permis şi uz de fals, fiind condamnat la 3 ani de închisoare.

„Acţiunea inculpatului ar fi putut determina consecinţe dintre cele mai grave, având în vedere şi faptul că victima a căzut într-un şanţ, în condiţii de întuneric şi la o temperatură exterioară scăzută, aspect pe care inculpatul nu pare a-l conştientiza şi pe care nu îl regretă nici măcar la nivel declarativ. În acest context, interesul manifestat de către inculpat în urma provocării accidentului rutier a constat exclusiv în schimbarea oglinzii laterale a autoturismului, pentru a acoperi urmele impactului”, şi-au justificat magistraţii decizia. 

 

Comentarii