Angajați ai ANAF din Argeș, infectați cu coroanvirus după o petrecere cu 20 de persoane

joi, 23 iulie 2020, 07:00
1 MIN
 Angajați ai ANAF din Argeș, infectați cu coroanvirus după o petrecere cu 20 de persoane

Mai mulţi angajaţi ai Administraţiei Finanţelor Publice Argeş ar fi luat noul coronavirus după o petrecere la care au participat 20 de colegi. A fost deschisă imediat o anchetă penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Deocamdată, dosarul este deschis în rem, dar cel care ar putea fi tras la răspundere este chiar şeful instituţiei, spun procurorii.

Prim procuror Nicolae Argeșanu, Parchetul Piteşti: “Deşi cunoştea faptul că un angajat, cu câteva zile în urmă, fusese la o petrecere privată la care au participat mai mulţi angajaţi ai instituţiei, fusese confirmat pozitiv cu virusul covid-19, nu a luat măsuri pentru prevenirea răspândirii acestei bolii. Un număr semnificativ de angajaţi au fost ulterior confirmaţi pozitiv.”

Procurorii spun că şeful cu pricina nu a dispus izolarea persoanelor care fuseseră contacți direcţi şi nu a cerut testarea celor care puteau fi infectaţi.

Fiscul nu este singura instituţie publică ai cărei angajaţi merg la petreceri, în timpul liber, spune prefectul judeţului Argeş, care ar vrea să le interzică bugetarilor să mai meargă la chefuri.Numai în ultimele 24 de ore, în Argeş au fost înregistrate 89 de cazuri noi de Covid-19.

Comentarii