Apare o trecere de pietoni nouă pe Drumul European, la Antibiotice

sâmbătă, 12 decembrie 2020, 02:50
1 MIN
 Apare o trecere de pietoni nouă pe Drumul European, la Antibiotice

Primăria Iaşi a primit undă verde pentru amenajarea unei noi treceri de pietoni pe DN28, în zona Antibiotice. Potrivit avizului primit de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP), lucrările trebuie să fie executate în intervalul orar 20.00 – 06.00, fără a influenţa traficul rutier. 

"În măsura în care traficul rutier pe sectorul restricţionat înregistrează valori scăzute, lucrările se pot executa şi în intervalul orar 06.00 – 20.00", se arată în aviz. Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga, a declarat ieri că lucrările au demarat deja şi sunt executate de către Servicii Publice Iaşi. "Trecerea de pietoni este una nouă şi este în zona de intrare oficială la Antibiotice, vizavi de strada Rubinului. Noua trecere va fi pe modelul celei de la Popasul Păcurari, cu semafoare, insulă de mijloc şi alte echipamente necesare", a declarat ieri oficialul municipalităţii.

În septembrie 2020, primăriile din Iaşi şi Valea Lupului au încheiat un parteneriat pentru amenajarea a nouă staţii pentru transportul public între Antibiotice şi Popasul Păcurari, proiect care mai cuprinde şi amenajarea a trei treceri noi de pietoni. Celelalte două treceri sunt în zona str. Lacului – str. Bisericii şi str. 1 Decembrie – Daewoo. 

Comentarii