Arbitrul Ovidiu Hațegan a suferit un infarct. A fost operat de urgență

luni, 28 martie 2022, 13:39
2 MIN
 Arbitrul Ovidiu Hațegan a suferit un infarct. A fost operat de urgență

Arbitrul român Ovidiu Hațegan, în vârstă de 41 de ani, a suferit un infarct și a fost operat de urgență la Timișoara, unde i s-a montat un stent. Cel mai bine cotat arbitru român rămâne sub observația medicală pentru o săptămână.

Conform gsp.ro, Hațegan se afla acasă și a simțit dureri puternice în zona pieptului, la puțin timp după ce și-a încheiat antrenamentul zilnic. Acesta a ales să meargă rapid la Camera de gardă a spitalului din Arad, după ce durerile nu au dispărut.

După un control amănunțit, lui Ovidiu Hațegan i s-a transmis că a suferit un infarct. El a fost transportat la Timișoara, unde a intrat direct în operație. Arbitrului i-a fost montat un stent. El va rămâne în spital, fiind monitorizat atent.

Haţegan a avut probleme în startul meciului FC Voluntari – Sepsi
Ovidiu Haţegan a trecut prin clipe grele în primele minute ale meciului FC Voluntari – Sepsi, din etapa a 27-a a Ligii 1. Arbitrul de 41 de ani a acuzat probleme medicale după ce s-a ciocnit cu un jucător al gazdelor. A oprit de urgenţă partida, cu o lună în urmă.

În minutul 6, Ovidiu Haţegan a fost lovit, involuntar, de Vadim Raţă. Mijlocaşul din Moldova nu a fost atent în momentul în care s-a apropiat de „centralul” confruntării şi l-a lovit cu cotul în tâmplă. Au urmat momente de uluială.

Incidentul nu a fost observat de ceilalţi fotbalişti, care au continuat meciul. Vizibil afectat, Haţegan a fluierat şi a fost înconjurat de jucători. Când au văzut cât este de ameţit, medicii au intrat de urgenţă pe teren şi i-au oferit îngrijiri.

Arbitrul şi-a revenit destul de repede şi nu a fost nevoie să fie înlocuit cu Iulian Dima. Meciul s-a reluat după două minute în care spectatorii din tribune nu au înţeles ce s-a întâmplat. Vadim Raţă şi-a cerut scuze de la Ovidiu Haţegan.

Cel mai bine cotat arbitru român, cu 295 de meciuri în Liga 1 şi numeroase partide conduse la nivel internaţional, mai ales în Liga Campionilor, face parte din categorie Elite, cea mai înaltă a UEFA, şi se numără printre centralii care pot fi selecţionaţi pentru a arbitra la Cupa Mondială din Qatar.

Comentarii