Arestat în lipsă pentru că şi-ar fi ucis soţia. Era nemulţumit de ea că nu mai producea bani din videochat

marți, 09 august 2022, 01:50
2 MIN
 Arestat în lipsă pentru că şi-ar fi ucis soţia. Era nemulţumit de ea că nu mai producea bani din videochat

Tânărul acuzat că şi-ar fi ucis soţia pentru că nu câştiga suficient la videochat a fost arestat. Deocamdată în lipsă, pentru că Robert Constantin Alexandru nu a putut fi găsit. 

Magistraţii Tribunalului au admis ieri propunerea procurorilor de arestare în lipsă a lui Alexandru Robert Constantin. Acesta este acuzat că, începând cu anul 2016, şi-ar fi agresat constant soţia, reproşându-i faptul că nu mai câştiga destul. Femeia ar fi fost bătută în mod repetat cu pumnii şi picioarele, Alexandru provocându-i mai multe traumatisme cranio-cerebrale. Starea de sănătate a femeii s-a agravat treptat, decedând în spital pe 7 martie. Timpul scurs de la moartea femeii i-a lăsat pe judecători fără inculpat. „Instanţa a făcut toate demersurile procedurale privind citarea inculpatului. Sunt suspiciuni că ar fi părăsit ţara, dar nu există în acest moment elemente concrete. Nu am putut lua legătura cu el”, a precizat avocatul Alexandru Nechita, care l-a reprezentat din oficiu pe Robert Alexandru.

Judecătorii au cerut ieri şi instituirea măsurilor de ocrotire faţă de băiatul minor al lui Alexandru, A.E.A. Măsurile vor rămâne însă doar teoretice, întrucât nici copilul nu a mai putut fi găsit, vehiculându-se posibilitatea ca acesta să fi plecat în Italia, cu tatăl său. „În astfel de situaţii, există o procedură legală clară. Copilul este evaluat psihologic, dată fiind situaţia specială în care se găseşte şi, dacă este cazul, se începe terapia specifică. Totodată, se încearcă plasamentul familial, în cadrul familiei biologice. Dacă nu se găseşte o rudă apropiată care să-şi asume îngrijirea minorului, se face plasamentul în asistenţă maternală. În cazul de faţă, există posibilitatea plasamentului familial, cel puţin din informaţiile existente, dar copilul lipseşte. Nu am primit deocamdată niciun răspuns din partea Poliţiei”, a declarat şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială, Ion Florin. 

Comentarii