Artistul, banii şi liberalii

marți, 19 martie 2019, 02:50
3 MIN
 Artistul, banii şi liberalii

Până acum, Ludovic Orban nu a schimbat nimic din partidul care s-a înfrăţit cu pesediştii!

Mai candidează Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare? Vara trecută, Diaconu susţinea că "bunicul care este” nu mai vrea încă un mandat, dar nu se ştie niciodată. Radu Tudor aproape că a plâns auzind decizia artistului.

Oricum, rolul de europarlamentar nu l-a prins deloc pe fostul liberal. Transformat dintr-un simpatizant al ţărănistului Coposu într-un acolit al infractorului Dragnea şi producându-se periodic pe la televiziunile pesediste, Mircea Diaconu s-a cam făcut de râs. În cinci ani de zile, tot ce a învăţat în Parlamentul European a constat în povestea cu gazonul englezesc (evocată de vreo trei ori şi ultracunoscută nu doar de specialiştii în plante erbacee!) cum că e nevoie de vreo trei secole pentru a avea păşuni ca ale britanicilor. Adică – pentru a explica simbolistica subtilă folosită de Diaconu – doar în timp se fac lucruri măreţe. Din pricina asta, el nu putut face nimic pentru români ca europarlamentar şi nici ca ex-ministru al Culturii! Actor mare, politician minuscul, fostul liberal ne-a demonstrat cât de lesne îşi schimbă oamenii convingerile când dau de caşcaval.

Mai ţineţi minte filmul europarlamentarelor din 2014? Pe fondul descompunerii monstrului numit USL (născut în 2011 din împreunarea PSD, PNL, UNPR plus Voiculescu), gugumanul Crin Antonescu, liderul liberal, a încercat să-şi readucă partidul în prim plan, declanşând un proces de primenire a formaţiunii. Dintre marii şmenari ai PNL, lui Crin i s-a căşunat mai ales pe Mircea Diaconu (declarat la un moment dat incompatibil de către ANI – decizie anulată însă în instanţă), artistului cerându-i-se să facă un pas în spate. Actorul s-a supărat, spectatorii s-au indignat, Antenele au speculat momentul în favoarea PSD, iar PNL şi îndeosebi Antonescu au luat-o în freză la alegerile din 2014. Diaconu a candidat independent şi a câştigat, într-o manieră entuziasmantă, un mandat de europarlamentar.       

Din această poveste nu doar victoria fără echivoc a artistului trebuie reţinută, ci mai ales neghiobia liberalilor. Dominat de şmecheraşi şi de nulităţi precum Crin et comp., PNL (care anterior nu avusese nicio ezitare în a se alia cu infractorii de la PSD!), l-a găsit pe Mircea Diaconu cel mai corupt membru al formaţiunii! Bravo! Asta da viziune politică! Bună regia!

La distanţă de cinci ani de acea întâmplare, pregătind europarlamentarele din 2019, liberalii sunt gata să facă alte prostii. Deşi deplânge continuu soarta crudă a Moldovei, lăsată de izbelişte de către coaliţia PSD-ALDE, Ludovic Orban nu pune nici un ieşean în vârful listei europarlamentarelor! Deşi au arătat clar că nu-s capabili să facă autostrada A8 (cu toate că au avut ministru al Transporturilor, şi nu o dată), ei tot asta ne promit. Deşi lumea antipatizează profund o groază dintre liderii liberali din teritoriu (băgaţi în tot felul de cârdăşii cu PSD, cu care împart afaceri, zone de influenţă, voturi şi minciuni), partidul tot pe mâna lor murdară merge. Până acum, Orban nu a schimbat nimic din formaţiunea care se înfrăţise (în 2011) cu pesediştii! Asistăm la aceeaşi lipsă de oameni şi de viziune ca în 2014, când PNL îl fugărea pe Mircea Diaconu pe păşunile Uniunii Europene.

Dacă aştia vor reprezenta, în 2020, alternativa la "partidul penalilor”, atunci am pus-o de mămăligă! Tot e galbenă! 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii