Aşezăminte culturale la Aroneanu şi Popeşti, construite pe banii Guvernului

Compania Naţională de Investiţii construieşte un aşezământ cultural la Aroneanu.

luni, 07 iunie 2021, 01:50
1 MIN
 Aşezăminte culturale la Aroneanu şi Popeşti, construite pe banii Guvernului

Valoarea estimată a contractului de execuţie, scos la licitaţie, este de 3,17 milioane de lei (fără TVA). Ofertele pot să fie depuse sau anunţate până la sfârşitul lunii iulie. 

Câştigătorul va avea la dispoziţie 11 luni pentru finalizarea lucrărilor şi va trebui să acorde garanţie pentru următorii trei ani. Clădirea va avea trei niveluri (demisol, parter şi etaj) şi o amprentă la sol de 476 mp. Cele mai mari încăperi sunt proiectate să fie la parter: o sală multifuncţională cu o capacitate de 200 de locuri (150 mp) plus scena (42 mp) şi foaierul/ holul (118 mp). Dacă la demisol vor fi îndeosebi spaţii de depozitare, de repetiţii şi activităţi culturale, de întreţinere, la etaj se vor afla biblioteca, sala de lectură şi arhiva de carte. Suprafaţa construită desfăşurată va fi de aproape 1.100 mp.

Un contract similar a fost încheiat zilele trecute de CNI cu o asociere de două firme ieşene şi una din Satu-Mare, pentru construirea unui aşezământ cultural la Popeşti. Deşi lucrarea costă mai puţin (2,25 milioane lei), contractul are o durată mai mare: 4 luni pentru amenajarea terenului, 12 luni pentru construire şi 36 de luni perioada de garanţie.

Comentarii