Asigurări private de sănătate pentru angajaţii CTP Iaşi. Costul acestora ajunge la peste 2 milioane de lei. Ce cuprinde asigurarea?

marți, 07 martie 2023, 02:50
2 MIN
 Asigurări private de sănătate pentru angajaţii CTP Iaşi. Costul acestora ajunge la peste 2 milioane de lei. Ce cuprinde asigurarea?

Operatorul public de transport local asigură angajăţilor companiei acces la servicii suplimentare de sănătate. În acest sens, CTP a lansat o licitaţie pentru încheirea de poliţe de asigurare pentru fiecare angajat, valoarea totală a contractului fiind estimată la peste 2 milioane lei timp de un an.

Licitaţia CTP a stârnit interes între asiguratori, în condiţiile în care patru societăţi din domeniu au depus oferte: Groupama, Eurolife, Asirom şi Omniasig. Toate cele patru oferte au intrat în evaluare CTP, iar comisia de licitaţie va desemna câştigătorul până la sfârşitul lunii în curs.

Potrivit directorului CTP Cristian Stoica, o astfel de poliţă voluntară de sănătate va asigura accesul fiecărui angajat la orice spital sau clinică medicală din ţară. Angajaţii vor putea beneficia de la servicii precum analize de bază în sistemul privat şi până la investigaţii imagistice sau intervenţii chirurgicale.

„Şi până acum existau astfel de facilităţi, dar prin contractarea acestor servicii vom asigura o plajă de dispersie mult mare mare. În acelaşi timp, este mult mai eficient din punct de vedere economic întrucât, beneficiind şi de deduceri fiscale, scade baza de impozitare. Este primul an când este lansată o astfel de licitaţie, vom vedea cum funcţionează şi, eventual, vom extinde şi mai mult diversitatea serviciilor suplimentare de sănătate”, a declarat directorul CTP.

În caietul de sarcini aferent licitaţiei se arată că în jur de 1.300 de angajaţi ai operatorului vor beneficia de poliţe de asigurare. În documentaţie se precizează că obiectivul societăţii este să menţină stabilitatea angajaţilor la locul de muncă, să scadă fluctuaţia de personal şi să fie construit „un sistem de retenţie bazat pe factori motivaţionali concreţi şi eficienţi în rândul salariaţilor”.

Printre serviciile acoperite de poliţă se numără: consultaţii, analize de laborator, imagistică (ecografii, radiografii, CT/RMN, explorări funcţionale etc.), proceduri terapeutice, recuperare medicală, spitalizare continuă, servicii de prevenţie, precum şi afecţiuni critice. 

Comentarii