Astăzi, începe treaba în Copou

luni, 18 mai 2020, 01:43
3 MIN
 Astăzi, începe treaba în Copou

Fotbaliştii Politehnicii au trecut cu bine de testele COVID-19 şi reiau astăzi antrenamentele. Vor fi cinci absenţi: Klimavicius, Breeveld, Luckassen, Cabral şi Assulin, care nu au reuşit să se întoarcă în Iaşi

 

 

Politehnica Iaşi reia astăzi antrenamentele în Copou, la mai bine de două luni după întreruperea Ligii I de fotbal. Reamintim, din cauza pandemiei de coronavirus, fotbalul în România a fost blocat pe 12 martie, cu o zi înainte de meciul dintre Viitorul Constanţa şi Poli, din etapa a III-a a play-out-ului. De atunci, jucătorii ieşeni, la fel ca şi ceilalţi fotbalişti din ţară, au fost liberi, ei primind recomandări pentru antrenamente individuale.

Pentru a putea reveni la treabă, jucătorii Politehnicii, dar şi angajaţii clubului care vor fi implicaţi în procesul de pregătire, au fost testaţi vineri pentru COVID 19. Toate testele au ieşit negative, astfel că începând de azi se va putea lucra în Copou. Probleme sunt legate de cinci jucători străini, Nicandro Breeveld, Kevin Luckassen, Rodny Lopes Cabral, Linas Klimavicius şi Gai Assulin, care nu au reuşit să se întoarcă în Iaşi. Aceasta pentru că avioanele din Olanda, în cazul primilor trei, respectiv Lituania şi Anglia cu care jucătorii urmau să vină în Iaşi nu au mai zburat. Drept urmare, Poli caută acum noi soluţii de a-i aduce în ţară pe cei cinci. Aceştia vor rata apoi o lungă perioadă de pregătire deoarece când vor reveni în Iaşi va trebui să stea două săptămâni în izolare.

În ceea ce priveşte programul echipei, acesta va începe azi cu efectuarea vizitei medicale, în cursul dimineţii, şi va continua după amiază cu un antrenament. Şedinţele de pregătire se vor derula apoi în fiecare zi, în grupuri de câte patru jucători. Echipa va fi cantonată pentru minimum 14 zile la un hotel din Iaşi, apoi fiind posibilă extinderea duratei cantonamentului. Reamintim, la finalul acestei săptămâni şi la finalul săptămânii viitoare Poli va fi testată iarăşi pentru COVID 19, acelaşi lucru urmând a se întâmpla şi cu celelalte formaţii din prima ligă.

Cum iniţiativa preşedintelui Politehnicii, Ciprian Paraschiv, susţinută de alte cinci echipe din play-out, de îngheţare a competiţiei în a doua grupă valorică şi de conservare a locurilor în elită a tuturor formaţiilor care au jucat în actualul sezon, nu a avut succes, se aşteaptă definitivarea calendarului competiţional. Teoretic, acesta trebuie anunţat cel târziu săptămâna viitoare. La această oră, scenariul cel mai agreat este reluarea Ligii I pe 12 iunie, meciurile urmând a se disputa fără spectatori. În afară de campionat, Poli este implicată şi îfoton Cupa României, unde a ajuns în semifinale, alături de FCSB, Dinamo Bucureşti şi Sepsi Sfântu Gheorghe. Numele echipelor care vor obţine calificarea în cupele europene trebuie anunţat până pe 20 iulie. Astfel, Cupa şi play-off-ul trebuie încheiate până la data amintită. Pentru play-out, din care au mai rămas de jucat 12 runde, nu este deocamdată un termen limită de încheiere.

În altă ordine de idei, după ce medicii Eugeniu Moroşanu şi Alexandru Pătraşcu au renunţat la colaborarea cu Poli, invocând protocolul dur impus de autorităţi în această perioadă, echipa ieşeană o va avea ca doctor pe Andreea Perju. Numirea unei femei în funcţia amintită este o premieră în istoria clubului

Comentarii