Ateliere cu lecturi şi jocuri pentru refugiaţi

luni, 21 martie 2022, 02:50
1 MIN
 Ateliere cu lecturi şi jocuri pentru refugiaţi

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi a început de săptămâna trecută organizarea unor ateliere gratuite pentru refugiaţii din Ucraina, ateliere ce se vor desfăşura atât în muzeele din reţeaua MNLR Iaşi, cât şi în centrele pentru refugiaţi din judeţul Iaşi. Prima activitate a avut loc deja vinerea trecută, pe 18 martie, în centrul de refugiaţi gestionat de Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany.

 În cadrul activităţii, potrivit organizatorilor, au avut fost pregătite jocuri interactive şi de creaţie inspirate de poveştile româneşti, întreaga activitate desfăşurându-se sub îndrumarea educatoarelor muzeale Ioana Leontioaia şi Iunia-Maria Ştefan.

Programul pe care educatorii muzeali şi muzeografii l-au pregătit pentru aceste ateliere este format din întâlniri, lecturi, jocuri şi vizite interactive. „Scopul acestui demers este de a stimula un proces pozitiv de integrare, de a crea un sentiment de apartenenţă şi de a creşte stima de sine, precum şi de a încuraja curiozitatea privind moştenirea culturală comună şi de a identifica modalităţi de cooperare culturală”, explică reprezentanţii Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi.

Calendarul activităţilor pentru refugiaţii din Ucraina, potrivit reprezentanţilor MNLR, va fi publicat periodic pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro, iar cei care doresc să programeze vizite interactive sau ateliere la MNLR Iaşi o pot face trimiţând un e-mail la adresa muzeul.literaturii@gmail.com. 

 

 

Comentarii