Atelierul de lectură Junimea, deschis cu un poem ucrainean

luni, 28 martie 2022, 22:24
1 MIN
 Atelierul de lectură Junimea, deschis cu un poem ucrainean

Cea de-a 13-a şedinţă a atelierului de lectură Junimea, organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române din Iaşi, propune iubitorilor de lectură o întâlnire cu Dana Ştefan, filolog, profesor de literatură în sistemul IB-DP.

În cadrul atelierului, care se va întruni mâine de la ora 17, va avea loc şi un moment solemn, de solidaritate cu scriitorii ucrainieni, atelierul urmând să fie deschis cu un poem de Grigory Semenchuk.

Poeziile invitatei de la această ediţie, Dana Ştefan, au fost publicate în reviste şi pe platforme literare precum Opt motive, Noise Poetry, O mie de semne, Revista Golan, Liternet sau Fabrica de poezie. A citit în cadrul unor evenimente poetice internaţionale, precum Poets without Borders sau Saloanele Literare „Familia”. La începutul anului 2021 a câştigat concursul de creaţie literară „În timpul acesta…” organizat de Cartea Dath.

Ieşenii se pot înscie pentru lecturi şi pot trimite texte pe adresa de e-mail: junimeaxxi.mnlri@gmail.com. Ieşenii interesaţi de eveniment, dar care nu pot fi prezenţi fizic, pot urmări activităţile de miercuri live, pe pagina de Facebook Junimea XXI.

Comentarii