Avion ATR al Tarom care a decolat din Iași, întors din drum după un incident

joi, 24 iunie 2021, 13:53
1 MIN
 Avion ATR al Tarom care a decolat din Iași, întors din drum după un incident

Un avion de tip ATR al Tarom care a decolat în această dimineață, în jurul orei 9.40, de pe aeroportul Iași cu destinația București, cu 68 de pasageri la bord, a fost nevoit să aterizeze înapoi la Iași după 15-20 de minute de zbor, după ce a lovit o pasăre, a declarat unul dintre pasageri, Dan Năstase. Compania a confirmat incidentul.

„Căpitanul ne-a informat că avionul a lovit o pasăre în timpul zborului și că trebuie să ne întoarcem la Iași ca nava să fie verificată. Nu a existat niciun fel de panică în avion, comunicarea a fost foarte bună, nici nu am observat perturbări la aterizare. Avionul era plin”, a povestit acesta.

Ulterior, potrivit declarațiilor lui Năstase, pasagerii au mai fost ținuți o oră în avion, timp în care s-a făcut și realimentarea, iar pasagerilor li s-a spus că vor decola în 10 minute pentru că nu a fost afectată elicea.

„După asta ne-au spus că trebuie să coborâm, pentru că trebuie să vină un om de tehnic de la București să inspecteze avionul, pentru că la Iași nu există unul”, spune Năstase, care este avocat și care reprezintă, printre altele, și interesele mai multor angajați ai TAROM din zona tehnică, în mai multe procese cu compania.

Ulterior, un angajat al aeroportului le-a comunicat pasagerilor nemulțumiți că o altă navă TAROM va decola de la București la 11.50 spre Iași pentru a-i aduce în Capitală.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

Comentarii