BAFTĂ A scăpat de închisoare şi a doua oară când a fost prins fără permis

vineri, 11 noiembrie 2022, 22:10
2 MIN
 BAFTĂ A scăpat de închisoare şi a doua oară când a fost prins fără permis

Un ieşean ce pare să-şi fi făcut un obicei din a conduce fără permis, a avut baftă. Condamnat deja cu suspendare pentru această faptă şi prins din nou de poliţişti, a scăpat iar de o condamnare cu executarea în regim de detenţie.

În dimineaţa zilei de 18 ianuarie 2018, Vasile Marin s-a întâlnit cu un prieten la un bar din Mogoşeşti, unde au băut câte o cafea. După aproximativ o oră, serviabil, Marin şi-a dus prietenul cu maşina până acasă. La întoarcere, a trecut cu autoturismul său Opel prin faţa postului de poliţie din comună. A fost oprit de poliţişti, care au constatat că nu are permis. Nu era pentru prima oară de altfel când Marin se întâlnea cu oamenii legii din postura de şofer improvizat. Se mai întâmplase o dată, în iunie 2016, când fusese şi băut, motiv pentru care fusese condamnat la 1 an de închisoare, cu suspendare.

Pentru noua faptă, a mai primit o condamnare de 2 ani de închisoare, la care s-a adăugat un spor de şase luni. Cum însă şi acest nou nivel al pedepsei era situat sub limita de 3 ani până la care se poate opta pentru suspendarea executării, magistraţii Judecătoriei au decis să-i mai acorde o şansă. Şi executarea noii pedepse a fost suspendată, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Lui Marin i s-a interzis să se mai urce la volan timp de 3 ani şi i s-a impus să presteze 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii. Sentinţa nu este definitivă, apelul declarat de şofer urmând să fie judecat în ianuarie.

Comentarii