Bani pentru extinderea a trei unităţi de asistenţă medico-socială din judeţ

luni, 24 iulie 2023, 01:50
1 MIN
 Bani pentru extinderea a trei unităţi de asistenţă medico-socială din judeţ

Chiar înainte de verificările ordonate la nivel naţional de fostul ministru al Muncii, de la Iaşi au plecat mai multe cereri de finanţare pentru unităţi care asigură servicii de asistenţă socială. 

Consiliul Judeţean a trimis la Bucureşti solicitări pentru finanţarea lucrărilor de investiţii şi dotarea Centrului de asistenţă medico-socială Bivolari şi a unităţilor similare din Răducăneni şi Podu Iloaiei. În total, e vorba de un necesar de aproape 4,9 milioane de lei, din care 200 de mii de lei reprezintă partea CJ. La Răducăneni urmează să fie construit un corp de clădire pentru asigurarea asistenţei medico-sociale persoanelor aflate în dificultate, dar centrul are nevoie şi de aproximativ 550 de mii de lei pentru diverse dotări.

Şi Podu Iloaiei solicită un imobil nou plus jumătate de milion de lei pentru dotări – necesare inclusiv pentru obţinerea licenţierii serviciului social, în vreme ce unitatea de la Bivolari vizează aproape 900 de mii de lei pentru dotări, dar şi extinderea capacităţii cu încă 50 de locuri, prin construirea unei noi clădiri. Cererile au primit mai întâi girul consilierilor judeţeni, convocaţi în şedinţă extraordinară. 

Comentarii