Bani pentru ieșenii a căror maşină este avariată de copacii neîngrijiţi din oraş. Proces la Judecătorie

marți, 29 octombrie 2019, 03:00
2 MIN
 Bani pentru ieșenii a căror maşină este avariată de copacii neîngrijiţi din oraş. Proces la Judecătorie

Un şofer din Iaşi a reuşit să îşi recupereze de la Primărie banii investiţi în reparaţii după ce un copac uscat i-a avariat maşina

Judecătorii din Iaşi i-au dat dreptate unui bărbat din Iaşi care, în ultimii doi ani, s-a luptat cu mai multe instituţii publice din oraş pentru a-şi recupera banii băgaţi în reparaţia maşinii. Vehiculul său fusese avariat de un copac şi, la finele procesului, magistraţii au decis că bună de plată pentru acest lucru este Primăria municipiului Iaşi. 
 
Constantin G. a dat în judecată, pe lângă municipalitate, şi Consiliul Local Iaşi, precum şi SC Servicii Publice SA. Litigiul deschis împotriva celor din urmă a fost pierdut de ieşean, după ce judecătorii au considerat cu nu au calitate procesuală. 
 
Deşi bărbatul a cerut aproape 5.000 de lei, Judecătoria Iaşi a decis ca ieşeanul să primească, în jur de 4.000 de lei, cu tot cu cheltuielile judiciare. „La data de 06.08.2017, autovehiculul marca VW Touran, proprietatea reclamantului, parcat pe partea stângă a aleii Nicolina nr. 10, a fost avariat prin căderea unui copac amplasat pe domeniul public. Zonele vizibil avariate, potrivit procesului-verbal de intervenţie nr. 937 din 06.08.2017, emis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi, au fost cupola, haionul, geamul spate şi bara portbagaj“, au precizat judecătorii ieşeni, în motivarea primei instanţe, care nu este definitivă. Magistraţii au considerat că Primăria este singura rersponsabilă de striciunile cauzate ieşeanului, deoarece instituţia este „proprietarul, şi deci paznicul juridic al lucrului care ar fi cauzat producerea pagubei“.
 
De menţionat că ieşeanul a probat că paguba i-a fost creată de căderea copacului şi prin documentele întocmite de pompieri, care au intervenit în ziua incidentului, la faţa locului. Primăria consideră că nu e responsabilă, şi a formulat apel împotriva deciziei, procesul urmând a se relua, în perioada următoare, la Tribunal.

Comentarii