„Îmi spunea că mă place, că nu se mai înţelege cu soţia“

Bărbat însurat, condamnat pentru sex consimţit cu o elevă

Codul penal pedepseşte sexul cu o persoană minoră chiar dacă e consimţit. Sancţiunea diferă însă funcţie de vârstă: sub 13 ani, 13-15, 15-18.

joi, 10 octombrie 2019, 01:50
1 MIN
 Bărbat însurat, condamnat pentru sex consimţit cu o elevă

Un tânăr de 21 de ani din Costuleni a fost condamnat la 1 an de închisoare cu amânarea pedepsei, fiind găsit vinovat de act sexual cu o minoră. G.M. a recunoscut faptele şi a ajuns să fie cercetat după ce persoane cu care a întreţinut raporturi sexuale, o copilă ce avea la acel moment sub 14 ani, l-a reclamat la Poliţia din comună. 

Faptele ar fi avut loc la finele anului trecut. Atunci, copila de clasa VIII-a s-a întâlnit de mai multe ori, la un bar din sat, cu G.M. „S-a stabilit astfel că într-o zi de la sfârşitul lunii noiembrie 2018, respectiv la o dată din prima parte a lunii decembrie 2018, persoana vătămată şi inculpatul au întreţinut două raporturi sexuale normale, consimţite“, se arată în motivarea condamnării.

Copila a fost şi ea audiată, şi a povestit cum a început relaţia cu bărbatul. „Îmi spunea că mă place, că nu se mai înţelege cu soţia lui… M-a dus cu maşina acasă, m-a sărutat pe obraz… Pe la sfârşitul lunii noiembrie 2018… Era o zi de duminică… De la bar, pe la miezul nopţii, am plecat la el acasă“, a spus copila cum a ajuns să facă sex cu bărbatul însurat. Deşi sexul este consimţit, legea penală pedepseşte actul sexual cu un minor sub 15 ani. Articolul 220 din Codul Penal prevede, la alineatul 1, următoarele: „Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani“.

Comentarii