Băşcălie cu Balanişcu: ce facem cu papiţoiul, domn Marcel?

vineri, 16 noiembrie 2018, 02:50
3 MIN
 Băşcălie cu Balanişcu: ce facem cu papiţoiul, domn Marcel?

Iată pe astăzi, stimaţi telespectatori, un exemplu concret despre ce înseamnă să pui omul pe filieră politică în funcţie ba­bană la Bucureşti, doar pentru sinecură! Nu ştim dacă vă mai amintiţi, dar acuma câteva luni asociaţiile care militează la Iaşi pentru Autostrada A8 au cerut ministrului Transporturilor să numească un om care să se ocupe de legătura cu ei, ca să nu fie nevoiţi băieţii ăştia să tot vorbească acolo ba azi cu unul, ba mâine cu altul, şi tot de la capăt de fiecare dată. 

Menistrul cu pricina a părut plin de solicitutidine şi i-a cerut chiar a doua zi lui Maricel Popa, şeful PSD Iaşi, un om de aici pe care să-l angajeze în minister pe post de consilier, ca să se ocupe de aceas­tă legătură. Iar Maricel imediat, cu şi mai multă socilitudine, şi-a răsplătit un băiat muncitor din campanie, tânărul Bala­niş­cu, pe care l-a şi trimis la loc călduţ în mi­niste­rul Transporturilor, să se ocupe de con­tactul cu asociaţiile în cauză. Ei bine, în ultima vreme am tot auzit noi de la aceste asociaţii că la minister tot singure vorbesc, căci cu acest june trimis de PSD Iaşi acolo ori vorbeşti cu el ori cu pereţii tot cam aia este. Iar ieri ne-am convins cam cât chef are guvernul să discute despre autostradă când, la marea dezbatere locală despre acest important subiect al întregii Moldove, acest junior plătit pentru a comunica pe tema asta nici măcar nu s-a obosit să treacă pe la dezbatere. Ce ne facem cu papiţoiul, nene Măricel: îl trezim au ba?

Când se bat granzii în dosare, o încasează cel mai mic în grad de la Iaşi

Prin mediile politice mai bine informate de prin preajma puterii de la Bucureşti se vorbeşte tot mai mult în ultima vreme despre faptul că noul dosar de mită primită de la austrieci al lui Tăriceanu, care stă tras pe linie moartă de ani de zile şi care mai avea doar câteva luni până să fie clasate faptele, ar fi fost scos abia acuma pe tarabă chiar la indicaţiile preţioase ale lui Dragnea, pe fili­era unei comisii din parlament în fruntea căreia stă cocoţat ţiitorul Ol­guţei. Soco­teala liderului PSD ar fi aceea că, astfel, şi-l face captiv de votul de neridicare a imunităţii pe Tăriceanu, despre care se tot auzea în ultima vreme că ar vrea să iasă din coaliţie şi să voteze căderea Guvernului alături de opoziţie, ca să-şi deschidă în acest mod calea spre o candidatură cu şanse mai mari la preşedinţie. Lovitura lui Dragnea, dacă e aşa, este evident că spulberă ambele scenarii. Ba mai mult, cică va face ca până la alegeri de ALDE să nu se mai aleagă nici praful, după ce vor începe audierile, iar parlamentarii acestui partid să fie racolaţi apoi ca din oală, unul câte unul, de PSD. Ei, acuma haideţi să revenim la Iaşi şi să vedem ce repercusiuni ar putea fi aicea, din lovitura asta? Păi, care alta decât că dipotatul Văru Jan ar putea pune astfel cruce meseriei de parlamentar de Iaşi, pe care o încalecă din anii ‘90 încoace fără întrerupere. Dar, adicătelea ce: scrisul de poezii e ceva chiar aşa de ruşinos?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii