Bătaie mare pe locurile de la TUIASI: de două ori mai mulţi candidaţi decât locurile de la buget

vineri, 20 septembrie 2019, 10:40
2 MIN
 Bătaie mare pe locurile de la TUIASI: de două ori mai mulţi candidaţi decât locurile de la buget

Ieri s-a încheiat admiterea din toamnă la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, rezultatele şi procesarea informaţiilor urmând a avea loc în ziua de astăzi. 

După primele indicii, locurile de la buget s-au ocupat integral, ba chiar şi o bună parte din cele de la taxă, fiindcă universitatea a scos circa 220 de locuri la buget şi au fost 425 de candidaţi care au îndeplinit condiţiile pentru a-şi depune dosarul pentru unul dintre locurile de la buget şi 145 care au depus din start pentru un loc la taxă.

Trei dintre facultăţile Politehnicii ieşene nici nu au avut locuri disponibile pentru admiterea din această toamnă, este vorba despre Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” şi Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. În ceea ce priveşte restul facultăţilor, cele mai multe dosare au fost depuse la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, 79 la buget şi 50 la taxă, şi la Facultatea de Mecanică, 53 la buget şi 70 la taxă. Au mai fost două facultăţi cu un număr semnificativ de candidaţi pe locurile de la buget – Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, cu 62, şi Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, cu 66.

Politehnica a putut ţine evidenţa cu exactitate în ceea ce priveşte numărul de candidaţi, şi nu pe cel al dosarelor depuse, în urma sistemului unic de admitere creat şi implementat de TUIASI, în care un absolvent de bacalaureat poate să candideze pentru oricâte specializări doreşte din cadrul celor 11 facultăţi ale universităţii depunând un singur dosar şi plătind o singură taxă de admitere. În urma sesiunii din vară, TUIASI a raportat cea mai bună perioadă de admitere din ultimii 12 ani, iar cifrele de acum par să confirme trendul ascendent. Peste 3.600 de dosare au fost depuse la sesiunea din iulie la cele 11 facultăţi ale universităţii, inclusiv pe locurile destinate candidaţilor români de pretutindeni. 

Comentarii