Bijutierul grec care a creat și pentru Macron. La o piesă lucrează 8 oameni

luni, 17 iunie 2019, 17:54
1 MIN
 Bijutierul grec care a creat și pentru Macron. La o piesă lucrează 8 oameni

„Aurul e în ADN-ul meu şi al bijuteriilor mele“ – acesta este crezul lui Yannis Sergakis, un bijutier grec care a „dresat“ aurul să se modeleze în fel şi chip, dând viaţă fanteziilor sale care implică forme şi sclipiri nebănuite. Autorul care scrie aceste poveşti spune că el nu creează bijuterii care să dea personalitate purtătorilor, pentru că cei care se îndreaptă către podoabele sale au deja suficientă personalitate cât să-şi dea seama că acelea sunt piesele care li se potrivesc.

De cinci ani, încearcă să perfecţioneze lumea bijuteriilor sub propriul brand, lansat la Paris în 2014. El este creierul creativ care dă formă podoabelor, iar mai departe mâinile dibace ale zece specialişti le modelează în aur. De regulă, doar pentru o singură bijuterie lucrează opt oameni, care îşi mai permit uneori să şi greşească, având însă liniştirea faptului că aurul imperfect poate fi topit şi refolosit, până când rezultatul este desăvârşit.

Yannis Sergakis este, în esenţă, un artist, iar din acest statut nu putea lipsi un paradox, astfel că, deşi din imaginaţia sa ies bijuterii care i-au lăsat, probabil, pe mulţi (sau multe) fără cuvinte, el însuşi nu poartă decât foarte rar astfel de accesorii.

Aflați amănunte de pe da.zf.ro.

Comentarii