Blestematul minut 85

luni, 10 februarie 2020, 02:43
5 MIN
 Blestematul minut 85

 

Sepsi Sfântu Gheorghe – Politehnica Iaşi 1-0 (0-0), în etapa a XXIV-a a Ligii I de fotbal. La fel ca în celălalt meci pierdut în acest an, cu Viitorul, Poli a încasat golul care i-a adus înfrângerea cu cinci minute înainte de final

 

Sepsi: Niczuly – Csiszer, Bouhenna, Tincu, Ştefan – Vaşvari – Gal (’80 – Carnat), Achahbar (’70- L. Fülöp), I. Fülöp (’46 – Deaconu), Ştefănescu – Safranko. Antrenor: Leo Grozavu.

Poli: Târnovanu – Grădinaru, Klimavicius, Frăsinescu, Radu – Chacana, De Iriondo, Breeveld, Horşia (’82 – Onea) – A. Cristea (’55 – Luckassen), Omoh. Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonaşe galbene: I. Fulop (’10), Ştefan (‘90^2) – Breeveld (‘6), Klimavicius (’11), Chacana (’23), Radu (’67).

Arbitri: Ionuţ Coza; Vladimir Urzică, Bogdan Gheorghe.

 

1-0, min. 85: L. Fülöp şutează din lateral stânga, Târnovanu respinge, Safranko reia de la 7 metri.

 

Dacă luăm în calcul ceea ce s-a întâmplat în primele două meciuri din 2020, numărul cu ghinion pentru Politehnica este 85. După ce a pierdut în prima rundă din acest an în faţa Viitorului ca urmare a unui gol încasat cu cinci minute înainte de final, Poli a păţit la fel şi ieri, la Sfântu Gheorghe.

Meciul din Covasna a început cu jucătorii purtând cuţitele în dinţi. În primul sfert de oră s-au comis nouă faulturi, mai multe decât în următoarea jumătate de oră, şi s-au acordat trei cartonaşe galbene. Printre aşchiile sărind din tibii s-au văzut şi două faze importante de fotbal: Niczuly a parat şutul cu stângul trimis de Cristea din poziţie bună (‘5), iar peste două minute Ştefănescu a trimis în bară. După primul sfert de oră, echilibrat, Sepsi a preluat controlul, Poli negăsind soluţia de a bloca intercalările între linii a aripilor Gal şi Ştefănescu, ambii apărând des şi în zona centrală. La pauză s-a intrat însă tot ca la începutul jocului pentru că Târnovanu a parat şuturile lui Safranko (’20, ’29) şi Ştefan (’30), iar Gal a trimis cu capul imprecis, din poziţii bune, în minutele 24 şi 39.

Rednic a făcut reglaje la pauză, astfel că în actul secund dominarea gazdelor nu a mai generat faze clare de poartă. Mai mult, pe final, Poli a încercat câte ceva şi în atac. Din păcate pentru moldoveni, în minutul 83 Luckassen nu a ştiut să profite de o eroare mare a lui Ştefan, atacantul nereuşind nici măcar să şuteze dintr-o poziţie “unu la unu” cu portarul. Peste două minute, Poli, iresponsabilă, a fost surprinsă pe contraatac, nu a stopat la timp un duel între trei ieşeni şi doi jucători de la Sepsi, L. Fülöp a urcat, a şutat, iar Safranko a reluat în plasă mingea respinsă de portar.

Oaspeţii au acuzat şocul şi nu au mai avut timp decât pentru primul şut al actului secund (!), trimis pe lângă poartă de Omoh, dintr-o lovitură liberă de la 23 de metri, în ultimul minut de prelungiri.

Politehnica a bifat astfel al şaptelea eşec consecutiv şi, cu un singur punct obţinut în ultimele zece meciuri (!), a ajuns pe loc de baraj, frisoanele retrogradării începând să-şi facă cuib în Copou.

 

Cunoştinţe vechi la Sepsi

^ Antrenorul gazdelor, Leo Grozavu, a fost manager la Poli Iaşi o scurtă perioadă de timp, în 2011. La Sepsi, la Centrul de Copii şi Juniori, lucrează şi Marin Barbu, fost antrenor al Politehnicii în sezonul 2002-2003. ^ Oaspeţii nu au putut conta pe Platini şi Passaglia, ambii fiind suspendaţi. ^ Deşi gazdele au evoluat în echipament complet roşu, Poli nu s-a îmbrăcat în culorile clubului “alb-albastru”, mizând pe culoarea neagră. ^ Portarul Rusu nu a fost nici rezervă ieri, Rednic alegându-l pe foarte tânărul Axinte pentru a sta pe bancă. Oaspeţii au mai avut rezerve alţi mulţi tineri: Longher, A. Zaharia, Şerban, Onea, ultimul intrând pe final. La fel ca în prima rundă, Mihalache a rămas tot meciul pe bancă, Rednic făcând două schimbări. ^ Sepsi a disputat ieri al 100-lea meci în Liga I. Alte rezultate din etapa a XXIV-a: Astra Giurgiu – Chindia Târgovişte 1-2 (0-0)!. Răduţ ('90^2) / Neguţ ('80), Yameogo ('82); Gaz Metan Mediaş – CFR Cluj 0-0. FC Voluntari – Dinamo 2-1 (0-1). Ţîră ('76), Tudorie ('81) / Sorescu ('37). Skovajsa (Dinamo) a fost eliminat în min.74

 

 

Declaraţiile tehnicienilor

 

Leo Grozavu: “Am întâlnit o echipă experimentată, cu jucători care ştiu bine lecţia defensivă, cu un antrenor experimentat, care ştie să blocheze. Am jucat însă bine, am atacat din primul până în ultimul minute, ne-am creat multe ocazii, iar până la urmă a venit şi răsplata. Suntem pe un drum bun înaintea unui play-out care va fi de foc. Trebuie să fim atenţi, nu trebuie să ridicăm piciorul de pe acceleraţie, pentru că dacă nu câştigi două-trei jocuri e pericol. Vom pune accent pe prima parte a play-out-ului, apoi vom vedea cum vom proceda”.

Mircea Rednic: “Păcat că n-am oprit jocul la faza golului. Băieţii au jucat, au muncit, n-am ce le reproşa. Trebuie să gestionăm mai bine ultimele momente ale meciului, trebuie să fim mai responsabili. Să riscăm când trebuie să riscăm, să nu ne expunem. Am fost iarăşi surprinşi pe final, nu-i prima dată când pierdem după minutul 80. Am mai avut probleme şi pe un alt contraatac, trebuia să fim mai atenţi. Păcat, pentru că am început bine, puteam chiar să şi câştigăm, era bun apoi măcar un punct. Jocul şi atmosfera de la echipă îmi dau speranţe că lucrurile se vor rezolva în play-out”.

 

Comentarii