De Business

Punem punctul pe știi

BNS revine asupra informaţilor aruncate pe piaţa în privinţa scăderii salariului minim

joi, 26 octombrie 2023, 18:41
2 MIN
 BNS revine asupra informaţilor aruncate pe piaţa în privinţa scăderii salariului minim

Blocul Naţional Sindical îşi cere scuze pentru informaţia eronată conform căreia aproximativ 1,8 milioane de lucrători din România ar fi urmat să aibă un salariu minim diminuat cu 83 lei şi precizează că această greşeală a fost cauzată de o interpretare greşită a două articole din proiectul de Ordonanţă de Urgenţă. 

"Blocul Naţional Sindical îşi cere scuze public pentru informaţia eronată transmisă în comunicatul de presă emis de organizaţie ieri, 25.10.2023, potrivit căreia aproximativ 1,8 milioane de lucrători din România vor avea un salariu minim diminuat cu 83 de lei, începând cu luna noiembrie. Această greşeală s-a produs din cauza unei interpretări greşite a două articole din proiectul de ordonanţă de urgenţă în discuţie. După o analiză detaliată, s-a clarificat că proiectul de ordonanţă de urgenţă nu prevede o diminuare a salariului minim pentru lucrătorii din România. În calitate de organizaţie sindicală, ne angajăm să furnizăm informaţii corecte şi precise membrilor noştri şi opiniei publice în general. Regretăm profund orice confuzie sau disconfort pe care informaţia eronată ar fi putut să le cauzeze", se menţionează într-un comunicat al BNS remis, joi, AGERPRES.

Blocul Naţional Sindical îşi reiterează angajamentul de a susţine drepturile şi interesele lucrătorilor din România şi va continua să urmărească cu atenţie evoluţiile legislative care pot afecta salariile şi condiţiile de muncă ale acestora. BNS anunţase miercuri seara, printr-un comunicat, că Executivul va adopta propunerile pentru majorarea salariilor minime în aceste domenii. noul salariu din construcţii, de 4.582 de lei, cât şi cel din agricultură şi industria alimentară, de 3.436 de lei, având scopul de a asigura că lucrătorii din aceste domenii nu vor suferi nicio reducere a salariului net.

Potrivit sursei citate, pentru toţi aceşti salariaţi venitul minim net, începând cu luna noiembrie 2023, va fi diminuat cu 83 de lei. Totodată, o posibilă corecţie a veniturilor nete pentru salariaţii plătiţi cu venitul minim brut de 3.300 lei este realizabilă abia de la 1 ianuarie 2024, odată cu aprobarea unei noi valori pentru salariul minim.

Comentarii