Boeing va face modificari la avioanele 737 Max 8, dupa doua prabusiri in ultimele 6 luni

marți, 12 martie 2019, 10:20
1 MIN
 Boeing va face modificari la avioanele 737 Max 8, dupa doua prabusiri in ultimele 6 luni

Administratia Federala a Aviatiei din Statele Unite ale Americii (FAA) a transmis ca avioanele Boeing 737 Max 8 sunt "apte de zbor", insa, in contextul in care din ce in ce mai multe companii aeriene consemneaza la sol astfel de aeronave, solicita schimbari de design de la Boeing. Termenul limita pentru modificari este luna aprilie.

In ultimele sase luni, doua avioane Boeing 737 Max 8 s-au prabusit, unul in Indonezia si celalalt in Etiopia, aproape 350 de persoane pierzandu-si vietile in aceste tragedii aviatice.

Intre timp, din ce in ce mai multe companii si autoritati consemneaza la sol avioanele Boeing 737 Max 8 din flota. Printre acestea se numara Administratia Aviatiei Civile din Singapore, SilkAir care apartine Singapore Airlines si detine 6 astfel de avioane; China Southern Airlines; Garuda Indonesia; Shandong Airlines (cu sediul in Jinan, China) si Thai Lion Air (sediul in Bangkok, Thailanda).

De asemenea, si una dintre cele mai mari companii aeriene din Brazilia, GOL, a consemnat la sol cele 7 aeronave Boeing 737 Max 8, iar Aeromexico alte 6 avioane.

Operatorii Ethiopian Airlines, Cayman Airways, Comair (Africa), dar si Asociatia de Piloti din Argentina le-au ordonat membrilor sai sa nu mai piloteze aeronavele din seria MAX.

ziare.com

Comentarii