Burse în Italia pentru profesorii, cercetătorii şi masteranzii ieşeni

miercuri, 17 august 2022, 19:39
1 MIN
 Burse în Italia pentru profesorii, cercetătorii şi masteranzii ieşeni

Tinerii cercetători ieşeni au posibilitatea a de a câştiga o bursă în străinătate, în cadrul unui program de burse de cercetare şi formare postuniversitară şi post doctorală în Italia, care se desfăşoară atât la Accademia di Romania din Roma, cât şi la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Veneţia.

Bursele sunt de maximum 150 de luni şi se oferă pentru următoarele domenii: istorie şi ştiinţe sociale, arheologie, arhivistică, biblioteconomie, filologie clasică şi modernă, istoria artei şi arhitectură, literatură şi studii literare, arte, ştiinţe economice şi ştiinţe exacte. Bursa se acordă pentru o perioadă de minimum două luni consecutive şi maximum doi ani universitari consecutivi şi constă într-o bursă de 500 de euro pe lună, la care se adaugă cazare gratuită şi folosirea spaţiului de studiu de la instituţiile respective.

Se pot înscrie cei care sunt cetăţeni români, care sunt absolvenţi de universităţi din România sau care sunt studenţi la programele de masterat sau doctoranzi care studiază aprofundat domeniul de cercetare, cât şi artişti consacraţi sau cadre didactice titulare în instituţii de învăţământ de stat sau particular. Pot beneficia de burse şi cercetători în institute de cercetare din reţeaua Ministerului Educaţiei sau membri ai Uniunii Artiştilor Plastici. Este nevoie ca aceştia să aibă cunoştinţe măcar medii de limbă italiana şi a unei alte limbi de circulaţie internaţională. Termenul limită de depunere a dosarelor de candidatură este 9 septembrie, iar după perioada de analiză şi contestaţii, rezultatele finale vor fi făcute publice pe 5 decembrie.

Comentarii