Câinele soților morți în exploziile din Crevedia încă îi așteaptă în curte

vineri, 08 septembrie 2023, 10:09
1 MIN
 Câinele soților morți în exploziile din Crevedia încă îi așteaptă în curte

Localnicii din Crevedia rămași fără acoperiș deasupra capului au început să adune în saci de gunoi munca lor de o viață. La 12 zile de la tragedie, așteaptă ajutor din partea primăriei, adică acele containere în care să locuiască temporar.  

Povestită de localnici, viața în Crevedia pare că se împarte în două perioade: înainte și după explozii. În urmă a rămas acum un peisaj gri, cu locuințe abandonate, copaci arși și grădini transformate în scrum. La una dintre case, doi oameni au murit, soț și soție. În urmă a rămas un singur suflet, câinele familiei, despre care vecinii spun că nu se mișcă de lângă fotografiile celor doi, și pare că îi așteaptă zi și noapte.   Între timp unii localnici au revenit acasă doar ca să pună în saci de gunoi toată munca lor de o viață. "Toate amintirile, tot ce a mai rămas! Tot ce nu a mai rămas, pardon! Se face curățenie generală, nu mai avem nimic. Venim de trei zile încontinuu și facem curățenie și nu ne vom opri.", povestește un localnic.

Nimeni nu mai trece astăzi pe stradă fără să privească spre curțile care au rămas acum pustii. Mirosul greu de fum și ruinele din jur le amintesc zilnic localnicilor despre tragedia care le-a schimbat viața într-o singură clipă. Într-o locuință în care stăteau 10 persoane toate bunurile sunt acum scrum.

Mai mult, pe digi24

Comentarii