Câini ciobănești, otrăviți și împușcați pe pășuni din județul Suceava

joi, 20 mai 2021, 14:42
1 MIN
 Câini ciobănești, otrăviți și împușcați pe pășuni din județul Suceava

Un fermier din Arbore, județul Suceava, care este și președintele Asociației utilizatorilor de pășune „Luca Arbore” din comună, a reclamat la Postul de Poliție din comuna vecină – Burla, faptul că doi câini ciobănești carpatini i-au fost otrăviți, la interval de o săptămână.

Vasile Petrar are 200 de oi și 17 vaci și folosește suprafețe de pășune din Arbore, dar și din Burla, zona limitei dintre cele două localități.

Al doilea câine care i-a murit în chinuri este o cățea de 62 de kilograme, care urma să fete.

Vasile Petrara declarat: ”Sunt foarte amărât de ce se întâmplă, toți câinii mei de la stână au carnete de sănătate, erau cu vaccinurile la zi și în evidența medicului veterinar. Am fost avertizat în două rânduri de niște domni coborâți din mașini de teren, care mi-au spus că sunt paznici de vânătoare, că ciobăneștii vor fi împușcați dacă mai trec pe raza comunei Burla. Eu am contracte de arendă pe pășune, plătesc niște bani, iar câinii mei însoțeau turma, cum este normal. Mai sunt și alți crescători de oi din Arbore cărora le-au fost împușcați recent câini și cerem ca poliția să facă ceva în aceste cazuri”.

Aflați amănunte de pe monitorulsv.ro.

Comentarii