Călcat de căruţă, a ajuns cu numeroase oase strivite la Urgenţe

luni, 13 august 2018, 16:41
1 MIN
 Călcat de căruţă, a ajuns cu numeroase oase strivite la Urgenţe

Un bărbat din satul Perieni, comuna Probota, a ajuns în stare gravă la Unitatea Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi după ce a fost strivit de o căruţă.

În urma accidentului, acesta s-a ales cu mai multe traumatisme, printre care ma multe fracturi costale, o fractură la nivelul manubriului sternal (n. red. „mânerul“ sternal sau segmental superior al sternului), o fractură claviculară, o fractură la nivelul piciorului şi una la nivelul apofizei spinoase.

„Pacientul în vârstă de 56 de ani prezenta mai multe politraumatisme provocate prin strivire, precum o serie de fracturi costale bilateral, o fractură a manubriului sternal, o fractură claviculară drepată, o fractură de antepicior stâng, o fractură a platoului superior şi una a apofizei spinoase“, a menţionat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Bărbatul a fost internat pe Secţia de Chirurgie 1, unde va fi supus cel mai probabil unor intervenţii, urmând să fie preluat apoi de către medicii de la Chirurgie toracică.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii