Calendarul finalizării investiţiilor aflate în lucru în Iaşi. „Sperăm că vom începe probele funcţionale pentru tramvaie”

joi, 17 iunie 2021, 01:53
1 MIN
 Calendarul finalizării investiţiilor aflate în lucru în Iaşi.  „Sperăm că vom începe probele funcţionale pentru tramvaie”

Marile şantiere care afectează traficul din oraş, menite însă să îmbunătăţească transportul urban, încep să se finalizeze. Primul care se va închide va fi cel de pe strada Pădurii, între intersecţia cu strada Elena Doamna (Cinci Drumuri) şi capătul din strada Tătăraşi, respectiv intersecţia cu străzile Călăraşi şi Nicoriţă

 "Sperăm că în luna septembrie vom începe probele funcţionale pentru tramvaie", a spus primarul Mihai Chirica într-o conferinţă de presă. Tot în acest an va fi încheiată modernizarea liniei de tramvai între intersecţia cu bd. Metalurgiei şi Rondul Ţuţora. În ceea ce priveşte calea de rulare de la Piaţa Doi Băieţi până în Dancu, se montează liniile de tramvai şi "până la sfârşitul lunii martie, anul viitor, vom intra în probe funcţionale".

Chirica a amintit că a fost finalizat şi proiectul tehnic pentru înlocuirea liniei de la limita municipiului Iaşi până la Rondul Dancu, un segment de câteva sute de metri aflat pe teritoriul administrativ al comunei Holboca. Banii ar putea să vină de la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, a mai spus primarul, precizând că suma necesară este de aproximativ 5,6 milioane de lei. În ce priveşte şantierele de restaurare a mai multor obiective din Iaşi, "spre sfârşitul lunii iulie declanşăm procedura de recepţie pentru Palatul Braunstein", Mănăstirea Frumoasa va fi gata în noiembrie, la Muzeul de Istorie Naturală se lucrează acum în interior, iar restaurarea va fi gata în iunie 2022. Anul viitor în septembrie va fi recepţionată şi Baia Turcească.

 

Comentarii