Campania #şîeu: conferinţă de presă în scaunul cu rotile

duminică, 12 mai 2019, 17:41
2 MIN

Candidatul ieşean la europarlamentare Gregoriana Tudoran: Primii vinovaţi de tragediile de pe şoselele României sunt politicienii, nu şoferii. Fără autostrăzi, numărul accidentelor va creşte de la an la an.

„Conferinţă de presă pe scaun cu rotile”, evenimentul organizat de Ştefan Mandachi la metrul de autostradă de lângă Suceava, a adus în faţa publicului mărturiile sfâşietoare ale câtorva dintre victimele accidentelor rutiere din România.

La invitaţia lui Ştefan Mandachi, omul de afaceri bucovinean care a lansat celebra campanie #şîeu, Gregoriana Tudoran, care candidează la Parlamentul European ca independent susţinut de „Împreună pentru A8” şi de mişcarea civică pro-autostrăzi din Moldova, a declarat că tragediile de pe şoselele României trebuie să înceteze şi că primii vinovaţi de ele nu sunt şoferii, ci politicienii.

„Faptul că toate partidele care au fost la guvernare până acum, toţi politicienii noştri au ignorant, conştient sau nu, necesitatea stringentă a autostrăzilor în România, îi face principalii vinovaţi de morţii, răniţii şi pagubele produse de majoritatea accidentelor din România. Fără presiune noastră, a societăţii civile din Moldova, n-ar fi mişcat un pai. Abia la sfârşitul anului trecut am reuşit să-i determinăm să voteze o lege pentru Autostrada Unirii, A8. Dar nu suntem deloc convinşi că o vor pune şi în aplicare. Dacă nu o vor face vom da guvernul în judecată.”

Ştefan Mandachi şi-a afirmat susţinerea pentru demersul Gregorianei Tudoran şi al mişcării pro-autostrăzi din Moldova şi a promis că va pune la dispoziţia acestora orice este necesar pentru lupta lor cu guvernarea şi cu politicienii care nu fac nimic în acest sens. Adică majoritatea dintre ei.

Una dintre mărturiile cele mai dureroase din carul evenimentului a fost cea a mamei a patru copii morţi într-un accident rutier petrecut la o trecere de cale ferată fără semnalizare vizibilă. Alte tinere prezente în scaunul cu rotile, cu mărturiile lor de la faţa locului, au completat tablolul dureros al consecinţelor lipsei de autostrăzi în România, cu precădere în Moldova şi Bucovina, regiunea care dă, din păcate, cea mai mare rată de accidente cu victime din ţară.

Un live integral de la eveniment puteţi urmări pe contul de facebook al Gregorianei Tudoran

Comentarii