Când intră în vigoare noile restricţii de circulaţie antipandemie

sâmbătă, 27 martie 2021, 02:50
2 MIN
 Când intră în vigoare noile restricţii de circulaţie antipandemie

Trei comune ieşene – Aroneanu, cu o incidenţă anunţată ieri de 5,25 de cazuri/1.000 locuitori, Miroslava, 4,31, şi Valea Lupului, 4,62 – vor intra cel târziu duminică în regimul intermediar de restricţii. După cum se ştie, comuna Roşcani (6,38) este deja de zece zile în carantină, însă noile restricţii anunţate aseară de guvern creşte la 7,5 cazuri nivelul ratei de infectare de la care se intră în acest regim.

Astfel, locuitorii celor trei comune menţionate nu vor putea să circule în intervalul orar 20.00-5.00 decât în interes profesional, în caz de urgenţă medicală, tranzit sau îngrijirea unor persoane (copii sau vârstnici). Aceleaşi condiţii au fost adoptate şi pentru localităţile cu incidenţe mai mari de 7,5 la mie. Este permisă în schimb participarea la ceremoniile religioase in zilele de 27-28 martie şi 3-4 aprilie.

Cititi si: Hotărârea de Guvern cu noile restricţii de circulaţie, publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea de guvern adoptată aseară prevede că operatorii economici din comerţ/prestări servicii pot să funcţioneze în intervalul 5.00-21.00, iar de la 21.00 la 5.00 pot doar să livreze la domiciliu prin intermediul curierilor. Acolo unde incidenţa depăşeşte 4 cazuri la mie, intervalul se reduce la 5.00-18.00 pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, rămânând valabilă după ora 18 livrarea la domiciliu. Totodată, se închid şi sălile de sport/ fitness acolo unde incidenţa depăşeşte 4 cazuri la mie.

Rămân în schimb deschise benzinăriile şi farmaciile cu program non-stop. Decizia finală privind aplicarea acestor restricţii aparţine Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care trebuie să ia hotărârile în acest sens în cel mult 48 de ore de la constatarea atingerii pragurilor de incidenţă de 4, respectiv 7,5 cazuri de îmbolnăvire la 1.000 de locuitori.

 

Comentarii