Eveniment

Cântec și tradiție la Grădinița cu Program Prelungit Cuvioasa Parascheva, Iași

miercuri, 03 mai 2023, 07:00
1 MIN
 Cântec și tradiție la Grădinița cu Program Prelungit Cuvioasa Parascheva, Iași

În perioada 20.03.2023- 24.03.2023 la Grădinița cu Program Prelungit Cuvioasa Parascheva Iași, au avut loc câteva activități deosebite desfășurate în parteneriat cu 10 profesori și 10 copii din Ostrava, Cehia și Çarşamba, Turcia în cadrul proiectului Catching language universality with music. Proiectul are menirea de a transmite informații despre zonă, tradiții și folclor dar și de a împărtăși interesul pentru muzică, de a observa modalitățile de realizare a educației muzicale în grădiniță  dar și de a descoperi orașele gazdă.

Iubitori de tradiții, copiii îndrumați de cadrele didactice și susținuți de părinți au arătat prin dansuri, cântece și activități distractive că sunt cunoscători ai frumuseții portului popular, a obiceiurilor, și tradițiilor noastre. Obiceiurile tradiționale românești au ca și modalități de exprimare: muzica, coregrafia, gestica sau mimica, iar copiii au reușit să le îmbine pe toate armonios în activități demonstrative de dans, confecționare instrumente tradiționale, cântece, poezii și alte activități.

Pe lângă activitățile desfășurate în grădiniță, oaspeții au vizitat și cele mai frumoase atracții din Iași, fiind impresionați de arhitectură, de maniera în care românii își păstrează și cinstesc tradițiile dar și de ospitalitatea și  căldura oamenilor.  

Săptâmâna s-a încheiat cu un Târg de produse tradiționale realizat cu spijinul părinților,  desfășurat în curtea grădiniței, unde musafirii s-au putut bucura de mâncarea noastră tradițională. 

Coordonatori proiect:

Director  Badi Cristina

Prof. înv. preșcolar Nistor Mitocaru Ionela

Prof. înv. preșcolar Rusu Cosmin Constantin

 

Comentarii