Un paricid cum nu s-a mai văzut în justiţia ieşeană

Caz incredibil: criminalul a mers la IML să ridice cadavrul victimei sale

joi, 24 octombrie 2019, 01:50
3 MIN
 Caz incredibil: criminalul a mers la IML să ridice cadavrul victimei sale

După ce şi-a ucis tatăl, un bărbat din municipiul Iaşi a măsluit probe care să indice că victima s-ar fi sufocat. În realitate, agresorul a folosit un procedeu din luptele greco-romane denumit „tur de şold“ pentru a-şi sugruma părintele. Pentru că probele nu l-au incriminat din prima, ieşeanul a mers liniştit la IML şi şi-a ridicat tatăl, mimând supărarea la înmormântarea părintelui său.

Sentinţă definitivă într-un dosar cu acuzaţii incredibile ce a fost judecat la Iaşi. Un bărbat de 52 de ani, originar din municipiu, a fost condamnat definitiv la 12 ani de închisoare cu executare fiind găsit vinovat de omor. Ştefan Caraghin şi-a ucis tatăl de 84 de ani, supărat că bătrânul nu a vrut să schimbe un post TV. Caraghin şi tatăl său au locuit împreună până în primăvara anului 2017 într-un apartament din municipiul Iaşi. Fiul nu avea nicio ocupaţie şi divorţase de nevastă, reuşind să îşi găsească un loc de muncă la o firmă de distribuţie de băuturi alcoolice cu trei săptămâni înainte de a-şi omorî tatăl. Împătimit al jocurilor de noroc şi mare consumator de alcool, Ştefan Caraghin devenea adesea violent atunci când era beat, fiind internat, în trecut, de mai multe ori, la Psihiatrie. 

Tot din cauza alcoolului, fiul se certa adesea cu tatăl său, care era bolnav de cancer, şi pe care îl bătea adesea. Pe 14 aprilie 2017, individul a venit de la serviciu seara şi s-a certat cu tatăl său pentru că acesta nu a vrut să schimbe postul TV acolo unde voia el. „În aceste condiţii şi-a lovit tatăl cu pumnul o singură dată peste faţă şi l-a doborât la podea, după care l-a prins cu un braţ pe după gât şi i-a aplicat un procedeu din luptele greo-romane denumit «tur de şold» şi care presupune formarea unei pârghii din braţ şi antebraţ, cu care adversarul este strangulat din spate“, se arată în motivarea instanţei. Ştefan Caraghin a practicat lupte greco-romane în tinereţe, şi de aceea cunoştea astfel de procedee. Strigătul de durere al bătrânului a fost auzit de o vecină, care a fost audiată la Parchet. Victima a fost eliberată în cele din urmă de Caraghin însă, a doua zi, individul de 52 de ani a reluat procedeul şi l-a ucis de acea dată pe tatăl său.

„Pentru a-şi ascunde urmele, a pus o tigaie pe foc, pentru a crea incendiu şi a conduce pe toată lumea la concluzia că tatăl său a murit din cauza inhalării de fum, respectiv monoxid de carbon“, se mai arată în motivare. Faptul că octogenarul a fost sugrumat a reieşit la exeminarea medico-legală, Ştefan Caraghin fiind pus sub acuzare, în ciuda faptului că nu a recunoscut faptele. „Toate datele îl plasează pe inculpat la locul săvârşirii faptei, iar aşa cum rezultă din actul medico-legal, cauza morţii a fost sugrumarea victimei şi în niciun caz intoxicaţia sa cu fum, cum în mod nereal a susţinut inculpatul, inclusiv pe parcursul procesului penal“, au stabilit judecătorii. În motivare se precizează că Ştefan Caraghin a fost cel care a ridicat cadavrul tatălui său de la Institutul de Medicină Legală. Bărbatul a scos din bancă suma de 32.000 de lei pe care o strânsese tatăl său. O parte a folosit-o la înmormânare, iar restul a cheltuit-o pe alcool şi jocurile de noroc.

 

 

Comentarii